A murit cu zile dupa ce scoala i-a luat inhalatorul, desi el suferea de astm

Ryan avea doar 12 ani cand a murit in urma unui atac de astm extrem de sever, in timpul unei pauze, la scoala. Baietelul ar fi putut trai si astazi, daca scoala nu ar fi respectat o lege stupida.

Tragedia s-a intamplat intr-o scoala din Ontario, Canada, in luna octombrie a anului 2012. Baietelul a simtit ca se sufoca, si daca in mod normal ar fi luat inhalatorul si l-ar fi folosit, atunci nu a putut face asta.
Acest lucru s-a intamplat deoarece copiilor nu li se permite sa aiba inhalatoarele la ei, chiar daca sufera de astm si viata lor depinde de medicamente.

Simtind ca nu mai poate respira, colegii l-au luat pe sus si l-au dus la cabinetul unde era tinut inhalatorul sau. Din pacate insa, ceilalti copii nu l-au putut duce in timp util. Ryan a decedat inainte de a ajunge la medicamentul ce avea sa ii salveze viata.

Legea le interzice scolilor sa le lase copiilor medicamentele proprii la indemana

Acum, mama lui Ryan inca se lupta sa schimbe legea ce i-a omorat copilul si sa forteze autoritatile sa adopte „Legea lui Ryan”, in memoria fiului sau.
Legea lui Ryan ar permite copiilor ce depind de medicamente pentru a ramane in afara oricarui pericol sa le tina la indemana, pentru a se evita alte tragedii viitoare.

Femeia povesteste cum fiul sau de multe ori purta la el un al doilea inhalator, pentru a-l da pe primul cand era controlat si a-l tine pe cel de-al doilea.

„De multe ori ma sunau de la scoala sa-mi spuna ca Ryan a venit cu un inhalator, ca i l-au gasit in ghiozdan si sa vin sa il ridic eu, ca nu avea voie nici macar sa-l ia inapoi acasa.
Se presupune ca avea voie sa aiba doar un inhalator, iar asta intr-un cabinet. Niciodata n-am inteles de ce.”

Intr-adevar, este greu de inteles de ce exista o lege care nu permite scolilor sa lase medicamentele copiilor in posesia acestora.

Aparent, scolile se tem sa lase medicamentele in mainile copiilor, deoarece acestia si le-ar putea administra incorect sau le-ar putea da si altor copii, iar scoala ar fi cea responsabila in aceasta situatie.

Sursa articol si imagine: americanow.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau