O mama s-a urcat in avion cu copiii bolnavi de varicela

O mama s-a urcat in avion cu copiii bolnavi de varicela intr-o cursa aeriana care se desfasura pe ruta Timisoara – Bucuresti. La imbarcare, pasagerii au observat ca cei doi copii aveau bubite pe piele si au alertat insotitorii de bord.

Mama s-a urcat in avion cu copiii bolnavi de varicela

Mama care s-a urcat in avion cu copiii bolnavi de varicela a refuzat vehement sa paraseasca avionul. Acestia au stat mai bine de o ora in avion alaturi de ceilalti pasageri, timp in care personalul aeronavei a incercat sa o convinga pe mama sa paraseasca aeronava.

Conform Stirile TVR, capitanul aeronavei i-a solicitat mamei documentele care sa ateste ca cei doi copii pot calatorii. Din pacate mama care s-a urcat in avion cu copiii bolnavi de varicela nu avea aceste documente solicitate de capitanul aeronavei.

Capitalul aeronavei a solicitat prezenta medicului aeroportului.

„Medicul a confirmat accele suspiciuni de varicela si a recomandat mamei sa paraseasca aeronava” a declarat pentru Stirile TVR capitanul aeronavei

Mama a refuzat in continuare sa coboare din avion si a cerut sa i se acorde timp pentru a lua legatura telefonic cu medicul personal al copiilor.

In tot acest timp, restul pasagerilor au incerecat sa se distanteze de mama care s-a urcat in avion cu copiii bolnavi de varicela si s-au strans in partea din fata si din spate a avionului.

„La un moment dat temperatura in avion devenise insuportabila. La Timisoara era foarte cald. era un avion cu elice si nu pornise aerul conditionat. Comandantul a zis la un moment dat ca sunt 60 de grade in avion” a declarat pentru Stirile TVR un pasager care s-a aflat in aeronava.

Abia dupa mai bine de o ora, personalul aeronavei a reusit sa o convinga pe mama sa paraseasca avionul impreuna cu cei noi copii ai sai.

Avionul care circula pe ruta Timisoara – Bucuresti a decloat cu o ora si 5 minute intarziere.

Ce este varicela

Varicela, cunoscuta popular si sub numele de varsat de vant, este o boala a copilariei caracterizata in principal de o eruptie pe piele.

Expunerea la virus prin vaccinare sau o infectare anterioara (situatia in care copilul a avut deja varicela) reduce riscul. Oricine nu a fost deja expus virusului, este predispus la contactarea virusului.

Varicela este periculoasa pentru adultii care nu au facut aceasta boala in copilarie dar si pentru gravide. In cazul in care o gravida este diagnosticata cu varicela, medicul va face un test de amniocenteza, prin care se poate afla cand s-a infectat mama si daca fatul era format in momentul imbolnavirii.

Daca se intampla ca fatul sa nu fie format, atunci e posibil ca acesta sa dezvolte anumite malformatii, deci sarcina trebuie intrerupta.

Reactia companiei aeriene

Tarom, compania aeriana care opera zborul pe ruta Timisoara – Bucuresti unde a avut loc incidentul, nu a facut niciun comentariu oficial referitor la cele intamplate la bordul aeronavei.

Sursa: Stirile TVR
Foto: Hepta.ro; capturi video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau