Parintii au refuzat tratamentul copilului bolnav de cancer

Desi fiica lor in varsta de 10 ani este bolnava de cancer in stadiu avansat, parintii au refuzat tratamentul copilului bolnav de cancer si astfel au ajuns in instanta.

Copila a fost diagnosticata la varsta de 4 ani cu o forma rara de cancer la rinichi si a trecut deja prin 3 operatii insa mai este nevoie de inca o interventie.

Parintii au refuzat tratamentul copilului bolnav de cancer motivand ca sunt dezamagiti ca operatiile nu au reusit, cancerul revenind, in plus, le este teama sa nu ii fie furate organele copilei, in timpul operatiei.

 „Nu mai am încredere în doctori. Se poate altceva. Eu ştiu ce fac doctorii în sala de operaţii? Se poate să îi ia organele' – a declarat Petru Nedelcu, tatal fetitei, pentru Digi 24

 „Şi dacă eu mă duc acum la sala de operaţie şi o taie, se vindecă? E cancer feminin'. a declarat Maria Nedelcu, mama fetitei, pentru Digi 24

Medicii au incercat in nenumarate randuri sa le explice parintilor cat de important este pentru fetita lor sa faca aceasta interventie chirurgicala insa parintii au refuzat cu vehemente. Atunci medicii au cerut ajutorul autoritatilor pentru ca spun ei, nu vor sa piarda un pacient.

Astfel, medicii de la Spitalul „Sf. Maria” din Iasi, unde a fost internata ultima data fetita, au facut o sesizare la Protectia Copilului.

 „Evoluţia acestui caz este strict legată de terapia care poate fi efectuată doar în spital.'
– a declarat Dr. Solange Rosu, purtatorul de cuvanta al Spitalullui „Sf. Maria” din Iasi, pentru Digi 24

S-a facut apel la Justitie

Toate procedurile au durat un an de zile din momentul in care spitalul a informat Protectia Copilului despre parintii au refuzat tratamentul copilului bolnav de cancer si a fost nevoie ca 3 institutii sa intervina.

Acum cazul a ajuns in Instanta care, printr-o ordonanta presedintiala de judecatori, obliga familia sa continue tratamentul copilului bolnav de cancer.

Fetita urmeaza sa fie dusa la Timisoara in urmatoarele zile, unde va primi tratamentul adecvat si un transplat de celule stem.

 

Sursa: Digi 24
Foto: Shutterstock.com
Video: Digi24


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau