Părinții din București și din țară protestează față de violența împotriva copiilor

Cazul directoarei de la grădinița din Cotroceni, care a fost filmată în timp ce bătea și trăgea de păr niște copilași de câțiva ani și care a fost lăsată în libertate, deși părinții micuților au depus plângere penală, a iscat revolta părinților din întreaga țară care au organizat un protest în acest sens.

Așadar, vineri 8 aprilie, începând cu ora 17.00 și până la ora 20.00, în Piața Victoriei din Capitală este organizat un protest pașnic pentru părinți și pentru toți cei care nu vor să tolereze violența împotriva copiilor. Și în țară, la Cluj, s-a organizat o manifestație, de la aceeași oră, pe Bulevardul Eroilor (La Clopot), dar și în alte orașe părinții au decis să iasă astăzi în stradă pentru a spune nu violenței asupra copiilor.

Specialiștii atrag atenția că astfel de tratamente aplicate micuților la vârste fragede au un puternic impact asupra dezvoltării lor psihice și chiar fizice.

'Vârsta copiilor este una extrem de fragedă, experiențele abuzive generând consecințe negative nu doar pentru confortul emoțional al unui copil preșcolar, ci pentru întreaga lui dezvoltare cerebrală. Creierul unui copil la această vârstă poate fi afectat de o singură experiență de abuz pentru a asocia persoana și contextul cu ideea de pericol, cauzând o temere continuă cu grave consecințe pentru dezvoltarea lui. Ulterior acestei experiențe, simpla prezență a copilului în acel context, în preajma acelei persoane, fără ca abuzul să se repete, generează în copil emoții de spaimă și alertă', spun specialiștii de la Salvați Copiii.

Ceea ce a revoltat părinții din întreaga țară au fost imaginile suprinse la o grădiniță privată din Cotroceni, unde directoarea instituției a fost filmată agresând fizic și verbal copiii. Imaginile au fost făcute publice, părinții au depus plângere penală, dar , cu toate acestea Ioana Neagu este în continuare în libertate, prin decizia magistraților care au considerat că 'aplicarea unei corecţii izolate, determinată de o greaşeală a minorului-aşa cum inculpata ajustificat în cazul minorilor şi care nu îi pune în pericol dezvoltarea fizică, psihică sau morală' nu reprezintă un motiv pentru ca Ioana Neagu să fie pusă sub arest.  De asemenea, imaginile depuse de părinți, în care copiii sunt jigniți, târâți și loviți, nu au fost considerate probe suficiente.

'Solicităm ferm ca toate autoritățile să aplice o politică de tolernță zero pentru orice fel de caz de agresiune a unui adult asupra unui copil', spun organizatorii protestului.

Sursă foto: 123.rf.com
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau