Postarea unei învățătoare de la o școală din București a ajuns virală: ”Am păduchi și nu mi-e rușine”

Postarea unei învățătoare de la Scoala Gimnaziala Nr. 195 din București a ajusn virală pe rețelele de socializare în doar câteva ore. Ceasta a scris, fără nicio sfială, că are păduchi. Anunțul ei este făcut un scop precis, acela de a demonta niște prejudecăți și de a-i ajuta pe copiii care întâmpină astfel de probleme să nu se mai simtă marginalizați.

Cu toții știm că este foarte ușor să iei păduchi și că aceștia nu țin de cât de curată sau nu este persoana care ajunge să-i poarte în propria podoabă capilară. Ba dimpotrivă, o vorbă din popor spune că 'păduchii trag la păr curat'.

Tocmai din acest motiv și tocmai pentru că, probabil, în anii de când este dască s-a confruntat de mai multe ori cu această problemă și știe că elevii care ajung să ia păduchi ajung și de râsul colegilor lor, învățătoarea a vrut să tragă un semnal de alarmă și să explice tuturor că păduchii se iau foarte ușor șde la o persoană la alta și nu este nicio rușine în asta. În cazul ei spre exemplu, ca în majoritatea cazurilor, i-a luat foarte simplu, cel mai probabil de la un alt copil. Asta nu înseamnă că nu este o persoană curată sau mai puțin inteligentă.

„Buna ziua! Sunt invatatoare la Scoala Gimnaziala Nr. 195 din București și am păduchi!!! Da, am „câțiva” păduchi, vreo 2-3, așa se scuza lumea in 2017, și nu mi-e rușine! Am eu si poate alte câteva sute de elevi și parinti din București, și nu mai știu cati din țara noastră. Și nu este prima data, este a 2-a oară. Și câțiva dintre elevii mei au, așa ca probabil ne-am dat paduchii între noi pentru ca haina mea sta lângă a lor, iar din când in când ii sărut pe frunte și ii iau in brațe, așa cum s-a întâmplat azi. Firele mele de par se întâlnesc cu ale lor și…gata, saltul s-a produs, au schimbat scalpul!
Este momentul sa renunțam la prejudecăți și sa ne purtam ca niște oameni maturi. Nu pot sa mai aud ca păduchii sunt o rușine și ca purtătorii ar trebui arși pe rug in piața publica!!! Va rog din suflet sa le spuneti acasă copiilor ca păduchii nu mai sunt o rușine, ca oricine poate lua și ca nu ar trebui sa rada de colegii lor la scoala. Le rog și pe colegele mele sa vorbească deschis cu copiii și sa le explice realitatea.
Le puteți spune ca și doamna invatatoare Chiru are și preda cu tableta, face inca un master și se da cu parfum, deci nu este nespălată sau proasta!', a scris învățătoarea pe pagina ei de Facebook.

Postarea învățătoarei a ajuns să fie virală, a primit mii de like-uri în câteva ore și a fost distribuită de aproape 1000 de ori.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau