Primul an din viaţa unui prematur supravieţuitor

Nimeni nu îl aştepta cu 3 luni şi jumătate înainte de termen. S-a născut la 25 de săptămâni, pe când măsura 30 de cm şi cântărea 820 de grame. La puţin timp după naştere a scăzut la 750 grame. Şansele de supravieţuire era de 50%. Însă părinţii lui au sperat într-un miracol şi s-au rugat mult… Iar astăzi, băieţelul lor se bucură de copilărie.

 

Naşterea prematură a lui Ward Miles nu a fost singura provocare pentru părinţii lui şi medicii care se ocupau de el. La 10 zile de la naştere, în urma unei tomografii, s-a descoperit sânge în ţesutul cerebral. Din fericire, cu trecerea timpului, sângele a fost resorbit de creier şi nu au existat probleme. Toată lumea speră să nu apară complicaţii nici în viitor.

Acum, Ward nu are probleme de sănătate, cu excepţia uneia: o inflamaţie a gâtului care îl face să vomite cam o dată la două zile. Ar putea fi vorba despre o alergie, însă deocamdată nimeni nu ştie sigur. Medicii îl au sub observaţie.

Tatăl lui Ward, fotograf profesionist, a surprins cele mai importante momente din primul an de viaţă al băieţelului său şi le-a transformat într-un filmuleţ extrem de emoţionant, distribuit pe internet de milioane de oameni. Imaginile o arată pe mama lui Ward, care, la 4 zile de la naștere, și-a ținut pentru prima oară în brațe copilul, acoperit din cap până în picioare de tuburi și bandaje, dar și cum, după 107 zile petrecute în spital, băiețelul a ajuns, în sfârșit, acasă. Iată și alte momente emoționante din primul an de viață al lui Ward Miles:

 

 

Sursa foto: Benjamin Scot Miller


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul