Primul an la grădiniță? Uite cum îl poți ajuta să se acomodeze!

Odata cu inceperea gradinitei, emotiile sunt foarte mari. Parintii isi fac griji de faptul ca cei mici nu sunt acomodati cu noul mediu, in vreme ce copiii suspina atunci cand isi vad parintii plecand. Exista insa cateva trucuri la care poti apela pentru ca cei mici sa se acomodeze mai repede si sa uite de faptul ca vor sta despartiti de tine cateva ore pe zi.

 

Ca sa nu se simta singur, pune-i in ghiozdan obiectul preferat

Copilul tau nu doarme fara ursuletul de plus sau fara o anumita patura? Trebuie sa stii exact care este obiectul sau preferat si sa il iei cu tine atunci cand plecati la gradinita. Cand cei mici sunt plecati de acasa, dar vad langa ei o jucarie sau un obiect cu care dorm noaptea, au loc schimbari de ordin psihic. Obiectele familiare ii vor ajuta sa se adapteze mai usor si sa se simta mai linistiti, chiar si cand parintii nu sunt langa ei.

 

Daca mai este un an sau chiar mai mult pana il vei inscrie la gradinita, profita de timpul ramas! Cumpara-i cat mai multe jucarii si obiecte folositoare, ca sa aiba timp sa se acomodeze cu ele. Pe Breslo le gasesti pe cele mai frumoase, din materiale textile care nu ii vor dauna pielii sensibile a celor mici.

 

Stai cu el atunci aproximativ 15 minute, atunci cand incepe prima activitate

Prima activitate reprezinta unul dintre cei mai grei pasi. Cei mici se vor simti singuri si nu vor stii ce sa faca. Se vor simti pierduti printre toti ceilalti copii, pe care nu ii cunosc. Trebuie sa stai cu el cateva minute, pana isi intra in ritm. Trebuie sa faca un castel din lego? Ajuta-l sa asambleze primele piese. Odata ce copilul tau va fi prins in tainele jocului, poti pleca fara sa-ti mai faci griji ca va plange dupa tine.

 

Cumparati rechizitele impreuna si spune-i despre ce este vorba

Indiferent de varsta, oamenii se tem de necunoscut. Este si cazul celor mici, care au tendinta sa creada ca vor fi abandonati. Aloca-ti o jumatate de ora, in care sa ii explici pas cu pas ce se va intampla. Da-i amanunte despre educatoare, despre noii sai colegi si despre activitatile pe care le va face.

 

Cand vine vorba de cumparat rechizite, le poti cumpara online. Pe Breslo gasesti ghiozdane frumoase, penare incapatoare si multe alte lucruri care nu trebuie sa ii lipseasca. Uitati-va atent la ele, discutati si intreaba-l ce ii place mai mult. In felul acesta il vei ajuta sa nu se simta abandonat si ii vei spori increderea.

 

 

___________________________________________________________________________

Toate rechizitele si jucariile de mai sus sunt 100% handmade, create de designeri romani!

 

Daca mai stiti pe cineva pasionat de handmade, prietenii nostri de la Breslo au un program care ii va interesa cu siguranta. Breslo Starter Kit-ul le ofera 50% REDUCERE la Materiale + Publicitate + Magazin online.

 

Mai sunt doar 8 locuri disponibile, deci recomandati-le cat mai rapid sa se inscrie! Detalii aici >> Breslo Starter Kit

 

poza 3]


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau