Relații: Când ea este mai bătrână decât el

Studiile spun că diferența ideală de vârstă între un bărbat și o femeie implicați într-o relație ar fi de 4 ani și 4 luni. Dar realitatea contrazice toate studiile și statisticile. Americanii numesc (relație de) mai-decembrie cuplul în care există diferență mare de vârstă. Și dacă nimeni nu mai ridică din sprânceană la relațiile în care el are 10 ani mai mult decât ea, atunci când ea e mai mare decât el, lucrurile par mai complicate. Nu ni se mai pare chiar scandalos că el are 60 de ani și o iubită mai mică decât propria fiică, dar s-a inventat ironicul termen 'cougar' pentru femeile care preferă parteneri semnificativ mai tineri. Fenomenul ia însă amploare, în ciuda faptului că încă strâmbăm din nas când ea e (mult) mai mare decât el. O mulțime de femei trecute de prima tinerețe își iau ca iubiți bărbați care le-ar putea fi copii.

Iată ce vedete și-au ales bărbați mult mai tineri decât ele:

foto Hepta

[imagebrowser id=95]

 

4 motive să ai o relație cu un bărbat mai tânar

1 Are mai multă energie și este optimist. Este întotdeauna pus pe distracție – exact lucrul de care ai nevoie ca femeie trecută prin ale vieții și marcată de toate responsabilitățile din viața ta. Te face să vezi viața în culori mai roz. Tu ești pe modelul 'facturi, plăți, probleme', motto-ul lui e 'chill, relax, let's have some fun'! N-ai sărit până acum cu parașuta? O vei face cu el. N-ai dansat goală prin Vamă? – ți se va întâmpla cu el. Nu te-ai mai simțit vie de 100 de ani? Te readuce el la viață…

2. Poți să-l înveți diferite lucruri – da, inclusiv în pat:). E de preferat să fii cu cineva care știe cum stau lucrurile, ce-i drept, dar nici rolul de profesoară nu e rău. Iar el va fi dornic să învețe cât mai bine și cât mai mult… – ceea ce va fi în avantajul amândurora.

3 Are mai puține bagaje. Nu are prea multe prietene trecute la activ, care să-i fi frânt inima și să-i fi zdruncinat încrederea în sine, nu are frustrări, nu simte nevoia să se răzbune pe toate femeile pe care le întâlnește în cale. Un bărbat tânăr nu are atât de multe temeri ca un tip de vârsta ta, trecut poate și el prin divorțuri, despărțiri, procese de custodie. Pentru el viața se întâmplă aici și acum, nu în trecut, nu în viitor (de care ție ți-e teamă…)

4 E în formă! N-a avut timp să facă burta de bere și este în plină formă, ceea ce te determină și pe tine să fii mai atentă la corpul tău, pentru a putea ține pasul cu 'tineretul'.

 

Probleme care apar în relația 'mai-decembrie'

Te simți prea bătrână

Bărbații care sunt în relație cu o femeie mai tânără se simt de cele mai multe ori mai tineri, pe când femeile care au parteneri mai tineri se simt doar foarte bătrâne. Când te trezești dimineața lângă un bărbat care are  'carnea tare' te uiți mai des în oglindă, devii repede suspicioasă dacă vorbește prietenos cu fetele 'de vârsta lui' și tinzi să trăiești relația sub imperiul fricii – dacă mă părăsește? Dacă va vrea un model mai tânăr? L-am plictisit oare deja? E totul foarte frumos, dar cât va mai dura?

El nu e pregătit pentru copii, tu nu mai poți avea

Dacă tu ai 40, iar el 25, atracția și toate lucrurile pe care le aveți în comun nu sunt suficiente. Când nu e doar o aventură de vară (sau alt anotimp) și chiar vreți să fiți un cuplu, poate apărea problema copiilor – el este prea tânăr pentru asta, iar tu deja depășești termenul de garanție. La un moment dat, peste 3,5, 7 ani, când va ieși din faza de puștan și va vrea ceva mai mult, tu nu-i vei mai putea oferi o familie…

Nu aveți puncte comuneshutterstock_105050849

El de-abia ieșea din scutece în 1989 (sau nici nu exista), când tu erai deja în clasa a IX-a… Tu ai crescut cu Depeche și AC-DC, el chiar știe cine e Justin Bieber, tu te uiți la filme cu step, el ascultă dubstep, tu erai în mare formă prin epoca Punk, el e fan Daft Punk, tu folosești chilli doar în bucătărie, el știe pe de rost toate trupele de chillout… Deși îți place să înveți lucruri noi (și el are o grămadă să-ți spună), nu e prea plăcut să te simți tot timpul cu 100 de ani în urmă.

Prietenii lui, prietenii tăi, familia lui, familia ta

  • Ok, voi vă simțiți minunat împreună când sunteți înăuntru. Dar ce se întâmplă când ieșiți? Nu puteți evita la nesfârșit prietenii lui, prietenii tăi și lumea… Ce faci când el vrea să mergeți în club cu gașca, iar tu nu înțelegi de ce lor li se pare distractiv să-și spargă timpanele? Sau dacă vreun prieten de-al lui îți spune respectuos 'Sărut mâna!', când pe fetele din gașcă le întâmpină cu un zglobiu 'Salut!' Te simți ca o mămăiță… Și chiar dacă prietenii lui au suficient bun-simț încât să nu facă vreun comentariu deplasat, tot vei vedea (sau așa ți se va părea) o privire reprobatoare. Sau ce se întâmplă când pleci în vacanță și recepționera te întreabă gingaș dacă n-ar fi mai bine ca 'fiul tău' (după care i se scurg ochii, apropo) să aibă o cameră separată?
  • Prietenele tale se vor împărți în tabere – unele se vor îngrijora, altele te vor invidia de-a dreptul.  Vei avea parte de multe comentarii ironice, iar iubitul tău va fi etichetat ca 'Gerovital' – iar lucrul ăsta chiar nu ți se va mai părea amuzant când te vei îndrăgosti până peste urechi de iubitul tău cel foarte tânăr…
  • Cât despre familie, nu te aștepta ca a ta, sau a lui, să privească relația cu ochi buni. Tatăl tău nu-și dorește un nepot, iar mamei lui nu-i convine să-și vadă fiul cu o 'colegă de generație', oricât de cool ai fi tu. Veți avea multe de înfruntat și s-ar putea să fiți nevoiți să faceți alegerea noi și restul lumii – care nu este ușor de dus.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie