În sarcină: 3 alimente care-ți dau energie

O perioadă minunată în viața unei femei, sarcina vine la pachet și cu câteva simptome neplăcute. Oboseala te poate afecta încă din primele săptămâni de sarcină, din cauza modificărilor hormonale prin care trece corpul tău, iar senzația te poate însoți pe parcursul celor 9 luni. Uite 3 alimente care îți dau un plus de energie.

Fructele uscate

Caisele, cireșele, fructele de pădure (dintre care afinele sunt cele mai indicate, căci te ajută să scapi de infecțiile urinare, des întâlnite în sarcină) sunt foarte sănătoase și crude, dar și uscate. Confiate fără adaos de zahăr, ele conțin de 2-3 ori mai multe calorii și îți conferă un plus de energie, grație conținutului ridicat de vitamine și zaharuri naturale. În plus, te feresc și de constipație, o neplăcere comună în sarcină.

Ouăle

În sarcină ai nevoie de un surplus de proteine, care reprezintă 'cărămizile' de care este nevoie pentru ca organele fătului să se dezvolte. Ouăle îți furnizează necesarul de proteine și aminoacizi esențiali și, în plus, îți conferă energie pentru câteva ore bune.  Ai grijă însă la proveniența ouălor și prepară-le bine, pentru a evita infecția cu Salmonella. Evită sosurile care conțin ouă crude – maioneze, creme pentru prăjituri etc.

Bananele

Bogate în potasiu și magneziu, bananele reprezintă gustarea cea mai la îndemână atunci când te simți obosită. Consumă-le însă în stare naturală, în combinații cu muesli și iaurt sau cu fructe de pădure. Ferește-te de bananele uscate, care sunt prăjite în ulei și au un conținut mare de grăsimi nesănătoase.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie