Scapă rapid de kilogramele în plus – 7 trucuri

Cele mai multe dintre noi ne întoarcem din vacanță cu ceva kilograme în plus. Ne relaxăm, ne răsfățăm cu ceva bun, mâncăm mai târziu și dormim mai mult.  Dacă ai făcut imprudența să te sui pe cântar și să constați că ai 3 kilograme în plus după concediu, nu dispera: iată câteva trucuri care te ajută să topești rapid kilogramele:

 

 

 

Redu porția

Cercetările arată că de-a lungul anilor, porțiile noastre s-au mărit considerabil. Mâncăm mai mult, deci consumăm, inevitabil, mai multe calorii, chiar dacă ne hrănim sănătos. La o masă nu ar trebui să mănânci mai mult decât îți intră în căușul palmelor – aceasta este dimensiunea stomacului tău și porția de hrană pe care o poate procesa fără efort prea mare.

 

Nu te lăsa păcălită de produsele 'light'

Tu te repezi fericită la produsele 'low-fat', dar citește cu atenție etichetele. Cele mai multe dintre produsele 'dietetice', conțin, de fapt, mai mult zahăr sau mai multă făină care să lege produsele fără grăsime și să le dea un gust mai bun, ceea ce, de fapt, mărește conținutul caloric. Grăsimile din produsele 'fără grăsimi' sunt de tipul carbohidraților slab calitativ, care ard repede și sunt absorbiți în fluxul sanguin, provocând creșteri și căderi rapide de energie, iar foamea se va instala mai repede. În plus, studiile arată că să mîncăm cantitativ mai mult din produse 'de regim', consumând mult mai multe calorii decât am ingera normal.
Ajută-ți puțin metabolismul

Metabolismul ajută corpul să convertească hrana în energie. Dacă nu slăbești, metabolismul tău este puțin mai leneș și are nevoie de ajutor.

  •      Adaugă proteine în meniu – corpul nostru arde de două ori mai multe calorii digerând proteine față de atunci când procesează carbohidrați
  •        Mănâncă mai condimentat –capsaicina dublează energia organismului pe un interval de 3 ore după masă și ajută la secretarea unor hormoni care suprimă senzația de foame. Consumă (dacă stomacul ți-o permite) ardei iuți sau tabasco. Ghimbirul, de asemenea, crește temperatura corpului și rata metabolică în procent de 20% după masă.

Renunță la sucurile acidulate

Acestea conțin cafeină, multă fructoză sau sirop de porumb și foarte mult zahăr.În plus, dioxidul de carbon care se dispersează în stomac te balonează în exces.

 

Fă mai multă mișcare

Peste recomandarea asta sărim de multe ori, dar în lipsa mișării orice dietă are efecte doar pe termen scurt. Măcar 5-10 minute de exerciții simple în fiecare zi – chiar dacă nu ești tipul sportiv. Coboară cu o stație mai devreme din autobuz sau metrou și mergi pe jos restul drumului până la destinație, dacă ideea de fitness și sport chiar îți repugnă.

 

Păcălește organismul

Nu mânca în fiecare zi aceleași 1200 de calorii, calculate la sutime. Organismul tău se obișnuiește cu un consum caloric redus și dacă ții dietă observi că intri în faza de platou, în care nu mai slăbești deloc. Consumă 1800, 1400, apoi 1300 de calorii pe zi, pentru ca a 4-a zi să consumi 1500, astfel încât corpul să fie obișnuit să facă efortul de a produce energia când din mai multe, când din mai puține calorii, asta atrăgând după sine pierderea de kilograme.

 

Bea mai multă apă – cercetările arată că cei are beau cel puțin 8 căni de apă pe zi consumă, în medie, cu cel puțin 200 de calorii mai puțin.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport