Scrisoarea unei mame catre fiica ei ”Cand o sa fiu batrana…”

O mama a scris aceasta scrisoare pentru fiica ei, sa o citeasca atunci cand va imbatrani.

Cateva cuvinte de intelepciune, ale unei mame catre fiica sa, ce te vor misca profund.

„Draga mea fetita,

Atunci cand vei vedea ca imbatranesc, te rog sa ai rabdare, dar mai presus de toate, sa incerci sa intelegi prin ce trec.

Daca atunci cand vom vorbi, voi repeta aceleasi lucruri de o mie de ori, te rog sa nu ma intrerupi spunand: „Ai mai spus asta acum cateva minute”…te rog doar sa ma asculti.

Incearca sa iti amintesti de momentele in care erai mica si iti citeam seara de seara aceeasi poveste pana adormeai.

Atunci cand nu o sa vreau sa fac baie, te rog nu te enerva si nu ma face sa ma simt rusinata. Aminteste-ti cum trebuia sa sa te fugaresc prin casa si sa gasesc motive pentru a te convinge sa faci un dus, cand erai mica.

Cand vei vedea cat de ignoranta sunt cand vine vorba de tehnologie, acorda-mi timpul necesar si nu imi arunca acele priviri dezaprobatoare…aminteste-ti draga mea, ca eu te-am invatat cu rabdare, cum sa faci multe lucruri: cum sa mananci, cum sa te imbraci, cum sa iti piepteni parul si cum sa te descurci cu tot ce iti oferea nou fiecare zi.

In ziua in care veti vedea ca am imbatranit, te rog ai rabdare dar cel mai mult te rog sa incerci sa intelegi prin ceea ce trec.

Daca ocazional mi se intampla sa pierd firul discutiei, lasa-ma sa imi reamintesc si daca nu pot, nu te enerva, nu fii nerabdatoare sau aroganta. Gandeste-te ca ca pentru mine, cel mai importat este sa fiu langa tine.

Si cand picioarele mele batrane si obosite nu ma vor mai lasa sa ma misc la fel de repede cum o faceam odata, da-mi mana ta asa cum eu ti-o ofeream pe a mea, atunci cand invatai sa mergi.

Cand acele zile vor veni, nu trebuie sa fii trista, trebuie doar sa fii cu mine si sa ma intelegi pana voi ajunge la finalul vietii mele, cu dragoste.

Voi pretui si iti voi multumi daca imi vei oferi in dar timpul tau si bucuriile pe care le-am impartasit.

Cu un zambet larg si o iubirea imensa pe care o simt pentru tine, vreau doar sa iti spun ca….te iubesc draga mea fiica.”

Sursa: idealistrevolution.org
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie