Serban Copot, revoltat de lipsa vaccinurilor

Serban Copot, solistul formatiei Animal X duce aceeasi lupta pe care, din pacate, o duc foarte multi parinti de bebelusi din Romania.

Nu gaseste vaccinurile obligatorii pentru copilul sau in varsta de 2 luni  si, la fel ca si ceilati parinti este absolut revoltat.

Acesta a decis sa faca o postare pe blogul sau prin care spera sa traga un semnal de alarma asupra gravitatii acestei situatii.

„Ok, am inteles ca exista acest trend anti-vaccin printre parinti, dar noi, ceilalti, care dorim sa ne vaccinam copiii impotriva bolilor elementare cu potential fatal, cum facem?”. Asa isi incepe Serban Copot postarea pe blogul sau.

Acesta povesteste ca a constatat ca de cateva luni lipsesc cu desavarsire vaccinurile pentru copii, vacinuri care sunt esentiale pentru copilasii cu varsta de pana in 12 luni.

In acest moment, Serban Copot cauta vaccinul pe care trebuie sa il faca fiul sau cel mic in varsta de doar 2 luni, adica vaccinul antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsiva, antipoliomielita, anti-haemophilus influenzae B, antihepatita B.

„In afara de scandaluri peste scandaluri, ba pe la ministere, ba prin celelalte institutii, ce ofera statul parintilor cu copii mici? Ai iesit de pe poarta spitalului… dispari de pe radar! […] Ma gandesc ce fac parintii care nu au relatii si posibilitati materiale? Cum ajung ei sa procure vaccinurile pentru copiii lor care sunt astfel expusi la fel si fel de boli?” a mai scris artisul pe blogul sau.

Acesta sustine ca a a ales sa faca aceasta postare pe blogul sau pentru ca ii pasa si indeamna parintii sa isi uneasca fortele pentru ca intr-un final vocea lor sa fie auzita.

Serban Copot a tinut sa preciezeze ca 2015 este primul an in care in Capitala, s-a inregistrat o scadere sub pragul de siguranta de 80% pentru vaccinurile ROR si DTP.

In cadrul aceleasi postari, artistul si-a exprimat foarte clar pozitia referitor la vaccinare si a argumentat-o intr-un mod cat se poate de clar si de frumos „DA, sunt pro-vaccinare, nu pentru orice bazaconii de boli, doar pe schema de vaccinare obligatorie. De ce? Pentru ca imi pasa de copiii mei si de ai tai!”

 

 

Serban Copot este tatal a doi copii, un baiat de patru ani si jumatate si un al doilea baietel, de doua luni.

Sursa: serbancopot.ro
Foto: Arhiva
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul