Sexul după ce devii mamă – este sau nu o presiune prea mare?

Șase săptămâni sau 40 de zile. Aceasta este perioada după care ar trebui ca o femeie să-și revină teoretic după o naștere și după care ar trebui să fie aptă de a-și relua viața sexuală.

După această perioadă, în teorie, ar trebuie ca totul să revină la normal ca prin magie, ca și cum toate femeile ar fi identice, toate ar simți la fel, toate își revin în fix aceeași perioadă. Ca și cum totul ar fi după vreun ceas elvețian care funcționează cu o precizie de secundă.

În realitate, fiecare femeie este diferită, fiecare are ritmul ei și sentimentele ei, fiecare are organismul ei care se recuperează și el în ritmul lui. Actrița Eva Amurri Martino a scris pe blogul ei o postare fix despre acest subiect. Despre xexul după naștere și mai ales despre perioada fixă de șase săptămâni după care mergi la medic să-și dea ok-ul  pentru a-ți relua viața sexuală.

Eva este mama unei fetițe de un an și 4 luni și nu s-a sfiit să scrie exact ce crede ea despre sexul după naștere.

 

 

'Această perioadă mie una îmi dă o stare de anxietate', a scris ea dezvăluind că se simte exact ca orice femeie după naștere.

'Mă simt epuizată, sunt extrem de sensibilă emoțional, iar corpul meu încă se vindecă după naștere. Ultimul lucru la care mă pot gândi acum este sexul. Numai gândul că există o dată anume de la care, prin minune, ar trebui să fiu aptă mă face să mă simt nesigură pe mine, copleșită. De ce și cum nu aș fi o soție foarte bună, de ca și cum nu m-aș ridica la standarde. Iar asta nu mă ajută deloc să mă simt vreun pic sexy.

Mă simțeam epuizată și extrem de sensibilă pentru că alăptam copilul la fiecare câteva ore. După nouă luni de zile în care corpul meu pur și simplu nu mi-a aparținut, iar acum omulețul ăsta mic este tot timpul pe mine sau în brațele mele, simțeam că pur și simplu nu mai am nevoie și nu mai pot suporta mai mult contact fizic. Numai gândul la sex mă făcea să plâng, asta era starea mea.

Așa că am așteptat. Și am așteptat. Și am așteptat.

Cred că este perfect normal ca o femeie care a născut să simtă așa, dar ajungem să credem că ceva nu este în regulă cu noi dacă simțim așa, dacă nu se simțim pregătite. Faptul că există acest termen de șase săptămâni, această presiune pusă asupra trupului și psihicului unei proaspete mame ne face să ne gândim dacă nu cumva avem o problemă noi pentru că nu simțim nevoia de sex, nu ne simțim pregătite pentru asta.

Așadar, am așteptat 9 săptămâni. Și am făcut sex. A fost teribil.

Citește și: Cum e sexul după ce devii părinte? Postarea sinceră a unei mame care a primit like-uri și de la staruri de Hollywood

Cred că noi, mamele ar trebui să fim foarte sincere unele cu altele. Auzisem povești cum că ar fi cam dureros, dar experiența mea a fost mai rea decât îmi puteam imagina. Sexul după ce ai născut primul copil este la fel ca sexul pentru prima dată în viață. Este ciudat, teribil din punct de vedere emoțioanl și extrem de dureros', a povestit actrița.

Eva a mărturisit că avorbit cu prietenele ei despre asta și faptul că și ele au simțit la fel a ajutat-o să nu-și iasă din minți, să nu simtă ca are ea o problemă.

Citește și: De ce sexul dupa sarcina este la fel ca prima data

Este perfect normal să simți nevoia de a aștepta mai mult de șase săptămâni pentru a-ți relua viața sexuală. Nu toate suntem la fel, spune ea, și cu cât mai multe dintre noi ne împărtășim experiențele, cu atât ne vom simți mai puțin singure.

Sursa:hotmomsclub.com
Foto: Hepta, Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie