Sfaturi despre alaptare de la dr. Ana Culcer

Cateva sfaturi despre alaptare de la Dr. Ana Culcer – Medic Primar Peditru, Doctor in stiinte medicale, cu o activitate de peste 50 de ani in domeniul medical.

Dr. Ana Culcer, fost medic sef al sectiei de neonatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti timp de 31 de ani, ne vorbeste despre alaptare intr-o postare facuta pe pagina personala de Facebook.

Beneficiile alaptarii sunt uriase

„Colostrul este esential, chiar si cateva picaturi, inclusiv pentru prematuri, nu mai fac complicatii digestive sau la nivelul ochilor… Apoi, latura psiho-afectiva este mult mai buna intre mama si copil daca se alapteaza.”

Laptele de mama este un aliment complex

„Laptele de mama este un aliment complex, nu doar un factor nutritiv. Nu există lapte de mama de proastă calitate. Organismul scoate tot ce este mai bun pentru copil. Chiar daca mama face o viroza, primul care primește anticorpi este copilul.”

Cand este contraindicata alaptarea

„Sunt anumite boli unde se contraindica alaptarea, insa sunt foarte putine. Procentul de mame care alapteaza este din ce in ce mai mic – de la 35 la suta, in anii 90, a scazut la 12 la suta acum, ceea ce este alarmant, in conditiile in care mamele stau acasa doi ani.”

Alaptarea este un gest natural

„In natura niciodata un pui nu este tinut departe de mama lui, este dus imediat si pus la san si acolo ramane. Nu ii pune nimeni ceas, nu ii da nimeni supliment, suge cand vrea el, cat vrea el.”

Cum ajuta alaptarea dezvoltarea bebelusului

„Bebelusii hraniti la san se dezvolta mult mai bine. În laptele de mama exista factori de crestere pentru creier, ureche, imunitate digestiva. Fixarea calciului in oase este mai buna.”

Alaptarea cu gemeni

„Alaptare cu gemeni si cu tripleti este posibila. Am avut astfel de cazuri si cu sfaturile potrivite lucrurile au mers excelent.”

Sursa: Facebook.com
Foto: 123rf.com; Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie