Spa la tine acasă – 4 tratamente care te întineresc cu 10 ani!

Cel mai bun spa poate fi chiar casa ta! În confortul casei tale economiseşti timp, bani şi obţii un ten și un corp de invidiat. Iată câteva tratamente și mici trucuri pentru față, corp (și spirit) pe care să le încerci la tine acasă, nu te costă mult și te întineresc cu 10 ani!

Un corp tonifiat

Înainte de baie (călduță, nu fierbinte, pentru că apa fierbinte deshidratează foarte tare pielea) masează-ţi corpul cu un un exfoliant uleios. Te ajută să stimulezi circulaţia periferică, cee ace contribuie la o regenerare rapidă a celulelor. Alternează exfolierea mecanică spa4(folosing geluri exfoliante cu substanţe abrazive) cu cea chimică (pe care o faci cu produse cu AHA), pentru o mai bună îndepărtare a celulelor moarte.

Dacă vrei să păstrezi pentru mai mult timp bronzul din vacanță, ferește-te de exfoliantele cu AHA și retinol, care decolorează. Dacă nu ai produse specific pentru gomaj, poți apela la zahăr sau la mălai amestecat cu miere (cu această ocazie, și hrănești pielea în profunzime)

După exfoliere şi baie, unge-ţi corpul cu un strat generos de hidratantă sau chiar cu ulei de măsline.

 

Strălucire şi  efect de lifting

Băile alternative calde-reci stimulează circulația şi tonifiază pielea, redându-i strălucirea.

Pune câteva picături de ulei esenţial (levănţică, mandarine, eucalipt, ceai verde) într-un vas cu apă caldă. În celălalt vas pune apă rece, 2 felii de lămâie verde şi câteva cuburi de gheaţă din congelator.

Înmoaie un şervet de pânză în apa caldă cu ulei şi presează-l pe faţă. Inspiră adânc timp de 10 secunde secunde. Apoi înmoaie un alt șervet şervet în vasul cu gheață şi aşază-l din nou pe faţă, timp de trei secunde. Alternează vasele (cald, rece) pentru 2 minute.

Ține ridurile la distanțăspa3

Tonifiază şi catifelează tenul și ajută la ştergerea ridurilor fine şi eliminarea toxinelor odată cu excesul de apă, iar faţa va arăta mai stălucitoare. Pentru masaj facial, poţi folosi un ulei de faţă, o cremă hidratantă sau un ser regenerator. Masează cu mişcări uşoare, circulare, ascendente, până când crema intră în piele.

Nu uita de decolteu!

Gâtul şi decolteul sunt primele care trădează vârsta, mai ales dacă pe timpul verii nu ai folosit protecție solară. Tratează zona de gât și decolteu cu mare atenție – șterge-o cu demachiant, folosește un exfoliant ușor, aplică o cremă hidratantă.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin