Tratament natural pentru accelerarea creşterii părului

Dacă pe parcursul celor 9 luni de sarcină te-ai  bucurat de un păr bogat şi strălucitor, şi abia dacă îţi cadeau două-trei fire pe zi, iată că la doar câteva luni după ce ai născut au început probleme, iar lucrurile par să se înrăutăţească: îţi cade din ce în ce mai mult păr şi ai senzaţia că nu mai creşte deloc.

(Aproape) toate mamele trec prin asta, însă există soluţii naturale care să te ajute.

Îţi recomandăm acest tratament natural pentru accelerarea creşterii părului. Ai nevoie de un singur ingredient minune: usturoiul.

 

Bineînţeles, nu doar mamele au probleme cu părul. Din ce în ce mai multe persoane se plâng de căderea părului şi creşterea prea lentă a acestuia. Dacă e şi cazul tău, încearcă acest tratament simplu şi eficient cu ingredientul minune care accelerează creşterea părului.

Prin ingredientele sale (sulf şi alicină), usturoiul reduce căderea părului şi accelerează creşterea acestuia, prin stimularea procesului de regenerare a foliculilor piloşi.
În plus, prin proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice, usturoiul previne infecţiile de la nivelul scalpului, reduce inflamaţiile şi întăreşte rădăcina firului de păr.

 

Usturoiul – tratament natural pentru accelerarea creşterii părului

Curăţă câţiva căţei de usturoi, taie-i feliuţe şi freacă pielea capului. Sau zdrobeşte-i, pune-i într-un tifon şi stoarce sucul, apoi freacă scalpul cu sucul obţinut. Sucul obţinut prin zdrobirea usturoiului este mult mai eficient.

După ce ai frecat bine scalpul cu sucul de usturoi/feliuţele de usturoi, înfăşoară un prosop pe cap şi lasă să acţioneze 20-30 de minute. Apoi spală părul cu săpun de casă sau şampon natural, din plante.

După spălare, masează câteva minute scalpul şi părul cu un gălbenuş de ou (la temperatura camerei) – gălbenuşul de ou va acţiona ca un balsam natural şi va hrăni pielea capului şi părul. Apoi clăteşte cu apă călduţă în care ai pus oţet de mere (la o cană de apă, pune cam 1/4 ceaşcă oţet de mere) oţetul de mere va elimina mirosul de usturoi din păr. După ce te usuci, nici mirosul de oţet nu se va mai simţi.

Acest tratament natural pentru accelerarea creşterii părului poate fi folosit o dată-de două ori pe săptămână. Dacă simţi că usturoiul îţi usucă scalpul, nu uita să te speli la sfârşit cu gălbenuş de ou.

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin