17 trucuri în bucătărie

Chiar dacă nu te filmează nimeni, și nici nu te jurizează, poți fi chef în bucătăria ta și poți găti ca un profesionist. Chef Alex Cîrțu te învață câteva trucuri în bucătărie, care-ți salvează timp și-ți fac mâncarea mai gustoasă.

– Dacă vrei să cureți ghimbirul cu ușurință folosește o lingură în loc de cuțit – folosește vârful lingurii, pentru a râcâi rădăcina de ghimbir.

– Dacă vrei să cureți ardeii sau vinetele coapte, imediat după ce le-ai copt, pune o folie de plastic pe ele și lasă-le câteva minute. Sau acoperă vasul în care le-ai pus cu un capac.

– Când vrei să decongelezi ceva, pune produsul sub folie de aluminiu – atrage căldura din încăpere și preparatul tău se decongelează mai repede.

– Pune puțin zahăr în mâncarea în care adaugi roșii, pentru a tăia din aciditatea acestora. Atunci când faci mâncare cu sos, adaugă roșiile la final. Când le pui la începutul mâncării, încetinesc procesul de preparare a legumelor sau cărnii.

– Rade untul din frigider peste făină, atunci când vrei să faci o prăjitură – se va răspândi mai ușor peste aluat și îl vei încorpora mai ușor.

– Dacă vrei să testezi calitatea ouălor, pune-le într-un vas cu apă. Dacă vreun ou plutește cât de puțin înseamnă care are mai mult de 9 zile vechime!

– Păstrează sosurile în cutii pentru cuburi de gheață și când ai nevoie să dai gust unui fel de mâncare, pur și simplu, poți să încălezești un cub de sos.

– Curăță rodia în apă – când desfaci sâmburii în apă – eviți să faci mizerie – nu mai sare zeamă.

alex cirtu video– Pune un prosop de hârtie peste salată și apoi o folie de plastic, pentru a păstra frunzele de salată proaspăte mai multă vreme.

– 'Masează' lămâia și fă-i 3 incizii mici cu cutitul în vârf, pentru a stoarce ușor zeama din ea, fără să cadă și sâmburii.

– Când servești vin alb, în loc de gheață, folosește struguri albi înghețați – rezistă mai mult decât gheața și îi dau vinului un plus de gust.

– Pune o lingură de lemn peste un vas cu apă care fierbe pentru a preveni ca apa să dea pe dinafară – bulele de vapori se sparg și lingura absoarbe și din umezeală.

– Ca să eviți să se lipească peștele de grătar, pune-l pe un pat de rondele de lămâie – peștele va absorbi din lămâie și nu se va lipi. La fel carnea de pui o poți pune la grătar pe pat de ceapă.

– Înmoaie baconul în apă rece înainte de a-l prăji, ca să eviți să se strângă.shutterstock_132388352

– Când prăjești file de pește în tigaie încinsă, apasă-l cu o spatulă, pentru a preveni strângerea pielii.

– Dacă gătești cu alimente care pătează (cum e sfecla) folosește zeamă de lămâie pe post de 'săpun'.

– Dacă te-ai tăiat, scoate tutunul de la o țigară și aplică-l pe rană. Te va ustura mai mult decât sarea, dar se va cauteriza mai repede.

 

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie