Un bebeluș a murit după ce mama a născut acasă, în apă

Un bebeluș a cărei mamă a luat decizia de a naște casă, în apă, în propria baie, a murit la începutul acestei săptămâni. În timpul nașterii au intervenit complicații, iar femeia a sunat imediat la 112.

Mama și bebelușul au fost transportați la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca, însă copilul nu a mai putut fi salvat.

'Duminică noaptea am avut un caz, o naștere la domiciliu. Încă nu am descoperit exact cum a născut femeia respectivă. Zice că în vană, în apă. Sper că nu este un fel de asistență la domiciliu. Copilul s-a născut cu APGAR 2 (n.red. scor APGAR, nota primită de bebeluș la naștere)', a declarat profesorul Florin Stamatian, șeful Clinicii Ginecologie 1 Cluj.

Prof. Gabriela Zaharia, șefa secției de Neonatologie din spital, cea care l-a primit la urgențe pe bebelușul născut în cadă,  acasă, spune că acesta nu a mai avut deloc șanse de supraviețuire.

„Încă nu știm cu exactitate cum s-a derulat totul. Noi credem că a fost o naștere asistată, probabil de doula, acasă, pentru că altfel de unde știa mama că are copilul scor APGAR 2? Nouă ni s-a spus doar că a născut în apă. Bebelușul a murit, din păcate. Nu am mai putut face nimic să îl salvăm', a declarat prof. Gabriela Zaharia.

Medicii au tras cu această ocazie un semnal de alarmă, aertizând că nașterile acasă pot pune în pericol, atât viața mamei, cât și a fătului.
Foto: Hepta

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere