Unde greșim, de nu slăbim?

De câte ori ți-ai făcut abonament la sală și ai lăsat-o baltă pentru că nu vedeai rezultatele? Și de câte ori ai investit în pantofi speciali pentru alergare, doar ca să te lași păgubașă după 3 ture de parc? Specialiștii în fitness îți spun unde greșim, de nu slăbim, chiar dacă facem (credem noi) mult sport.

 

 

Nu ai suficientă energie

Tu te feliciți că nu ai mâncat de la ora 18 și pornești dimineața la 6 în tura ta zilnică de alergare prin parc, fără să fi servit micul dejun. Dar dacă îți pui inima la muncă suplimentară de la prima oră, ai nevoie întâi de o gustare. Ideal ar fi să furnizezi corpului carbohidrați – biscuiți de ovăz, cereale  sau chiar și un covrig din făină intergrală – care să poată fi transformați în energie în 15-30 de minute. Ia, deci, această gustare cu cel puțin 15 minute înainte să-ți pui pantofii de alergare și vei vedea că vei alerga mai cu spor, iar kilogramele se vor topi.

Faci pauze prea mari între exerciții

Cele mai multe dintre noi facem o serie de exerciții, după care luăm o pauză. De obicei, pauza aceasta prima și următoatele serii de exericții este prea mare, spun experții în fitness, iar pentru ca exercițiul să dea roade cu adevărat mușchii trebuie să fie ușor obosiți. Obținem rezultate mai bune dacă facem 3 serii de exerciții între care avem 15 secunde de pauză, decât dacă facem 10, între care avem un minut de pauză – ne învață specialiștii.

 

Faci un singur sport

Indiferent de cât de multe ore pe săptămână faci sport, dacă te dedici unei singure activități (yoga, înot sau tenis) nu vei lucra tot corpul. Pentru a fi în formă cu adevărat trebuie să alternezi tipurile de mișcare și să faci între 3 și 5 sporturi/activități fizice pe săptămână. Doar așa îți lucrezi toți mușchii și arzi grăsimea din toate zonele rebele, dar în acelați timp, eviți să îi suprasoliciți.

Nu ești implicată în ceea ce faci

Dacă te uiți la 2 episoade din Downton Abbey în timp ce ești pe banda de alergări sau pe stepper, ai cam petrecut degeaba timpul prin sală – spun experții. Mișcările făcute din inerție nu au același efect ca cele făcute atunci când te concentrezi pe exercițiul pe care îl faci. În plus, când te uiți la televizor, tinzi să scazi ritmul, iar acesta este cheia reușitei unui exercițiu intens, care arde multe calorii.

 

Foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport