Vedete care au ADHD

Potrivit statisticilor, peste 220.000 de copii români suferă de ADHD.  La nivel mondial se estimează că între 3 și 7% dintre copii sunt afectați de ADHD, dar procentul ar putea fi mult mai mare. De obicei, profesorii sau părinții îi consideră pe cei care suferă de fapt de ADHD,  prea zvăpăiaţi sau prea leneși sau îi tratează ca și când ar avea un handicap. Diagnosticată la timp și tratată corect, afecțiunea nu este o piedică pentru carieră sau statutul social, după cum o demonstrează și lungul șir de vedete și personalități cu o carieră de invidiat în lumea artei, sportului sau afacerilor, care suferă de ADHD.

 

Justin Timberlake

Cântărețul-actor, faimos atât pentru melodiile sale din topuri, cât și pentru relațiile cu frumoasele Cameron Diaz sau Jessica Biel, a declarat într-un interviu că a fost diagnosticat cu Sindromul Deficitului de Atenție și tulburare obsesiv-compulsivă.

 

Jamie Oliver a fost diagnosticat cu ADHD când era copil, dar a declarat că regimul alimentar sănătos îl ajută să țină boala sub control. Jamie este un susținător înfocat al meniurilor sănătoase în școli și luptă pentru eliminarea mâncărurilor de tip junk-food, ca principală modalitate de a limita riscul de ADHD.

 

Will Smith este convins că dacă ar fi fost dus la psiholog astăzi, s-ar fi constatat că suferă de ADHD. Avea mereu probleme la școală în a se concentra și chiar și astăzi – a mărturisit –  are probleme de concentrare și dificultăți la citit și, ca atare, se ajută de audio-book-uri.

 

[imagebrowser id=46]

 

Puțină lume știe că Michael Phelps, care a adunat la olimpiadele de la Atena și Beijing 14 medalii de aur, a început să practice înotul ca o terapie pentru ADHD. Mama sportivului spune că mic fiind, Michael prezenta toate simptomele clasice ale ADHD, că nu era în stare să se concentreze sau să stea locului prea multă vreme.

 

Jim Carrey

Poate actorul cunoscut pentru cele 1000 de fețe pe care le poate schimba pe minut nu ar fi fost atât de plin de energie dacă nu ar fi avut ADHD. Carrey a declarat site-ului Celebrities with Diseases că tocmai pentru că suferea de ADHD și-a asumat rolul de clovnul clasei și că i-a fost greu să iasă din el chiar la maturitate.

 

Sir Richard Branson este exemplul viu că statisticile publicate în Psychology Today,  – conform cărora cei care suferă de ADHD au de 300 de ori mai mari șanse să fondeze propria lor companie – sunt adevărate. Fondatorul Virgin a înființat propriul ziar când avea 16 ani și, în ciuda ADHD-ului cu care a fost diagnosticat, a fondat o linie aeriană importantă, a făcut călătorii cu balonul, trimite turiști în spațiu și construiește avioane subacvatice.

 

Paris Hilton a declarat în emisiunea lui Larry King că ia medicamente pentru a putea ține sub control ADHD-ul, cu care s-a luptat de când avea 12 ani.

 

Michelle Rodriguez, cunoscută publicului din serialul-fenomen Lost, refuză să ia medicație pentru a ține sub control ADHD-ul, deși se teme că boala îi afectează cariera și o împiedică să regizeze, așa cum și-ar dori.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Vedete si copii