10 alimente minune pentru bebelusul tau

Ai inceput deja diversificarea si nu stii exact care sunt cele mai bune alimente pe care sa i le introduci in alimentatie copilului tau? Iata 10 alimente minune pe care toti bebelusii ar trebui sa le aiba in meniu, cu exceptia situatiei in care sunt alergici, fireste.

10 alimente minune pentru bebelusul tau

Avocado

Printre cele mai sanatoase fructe pe care i le poti da bebelusului tau, avocado e foarte bogat in grasimi nesaturate ce ajuta la dezvoltarea creierului.

Cum i-l servesti: paseaza fructul cu furculita sau, daca nu ii place gustul, prepara Guacamole pentru bebelusi.

Banane

Se stie, si parintii nostri ni le dadeau, iar noi le adoram!
Bananele sunt o sursa excelenta de potasiu, vitamina B6 si vitamina C. In plus, se gasesc literalmente pe toate drumurile si e usor sa ai in permanenta unele proaspete la indemana.

Cum i le prepari: Paseaza bananele si combina-le eventual cu un alt fruct, de sezon, precum piersica sau chiar cu un iaurt.

Coacaze

Coacazele sunt si ele o reala comoara pentru alimentatia copilului tau. Sunt bogate in antioxidanti ce le protejeaza celor mici ochii, creierul si chiar sistemul excretor.

Cum i le prepari: Similar cu bananele, coacazele merg de minune pasate, combinate cu iaurt sau, daca bebe e mai maricel, chiar si intr-un orez cu lapte.

Broccoli

Desi nu este pe gustul tuturor, aceasta leguma verde e de un real beneficiu unui organism in dezvoltare. Broccoli contine fibre, acid folic si e bogat in calciu.

Cum i-l servesti:

Gateste cateva buchetele de broccoli la abur, cu un praf mic de sare, pentru cca 6 minute.
Da-i apoi lui bebe un buchetel si lasa-l sa rontaie, mai ales daca ii dau dintisorii.

Linte

Lintea, alaturi de fasole si alte cateva legume, e extrem de bogata in proteine si fibre. Spre deosebire de fasole insa, lintea e mai mica in dimensiuni si poate fi mai usor consumata de bebelusi.

Idee de servire: Fierbe lintea alaturi de cateva feliute de morcovi si paseaza legumele fierte.

Carne macra

Lipsa fierului poate duce la anemie, iar carnea e o sursa bogata de fier pentru cei mici. Din acest motiv se si recomanda ca de la 6-7 luni incepand, carnea sa fie inclusa in alimentatie.
Desigur, e ideala aici carnea de vitel sau de curcan.

Idee de servire: Ii poti servi bebelusului chiar bucatele de carne dintr-o supa pregatita pentru intreaga familie, atat timp cat nu are sare in exces.

Prune

Desigur, e ideal sa fie in plin sezon si cat mai naturale cu putinta, dintr-o sursa sigura. Prunele sunt moi, dulci si plne de fibre, care ajuta mai ales in situatia in care bebelusul sufera de constipatie, care apare de regula atunci cand se face trecerea la mancarea solida.

Cum i le servesti: paseaza prunele folosind un blender sau, daca bebe e mai mare, taie-i fructul pe jumatate, suficient de mare incat sa nu il poata inghiti accidental. Fireste, supravegheaza-l in timp ce consuma fructele, pentru a fi perfect sigura ca nu exista intamplari nedorite.

Cartofii dulci

Cot la cot cu morcovii, extrem de comuni in diversificare, merg si cartofii dulci. Acestia sunt bogati in beta-caroten si bebelusii de regula ii adora, deoarece sunt dulci si usor de mestecat.

Cum ii prepari: Fierbe cartofii dulci curatati si taiati cubulete, apoi paseaza-i ca pe un piure obisnuit. Ii poti combina cu carne de curcan fiarta tocata fin.

Iaurtul

Mentionat deja in modul de servire al catorva fructe de mai sus, iaurtul este bogat in calciu si vitamina D. Ambii nutrienti sunt necesari pentru fortificarea oaselor si pentru dinti sanatosi.

Bebe poate consuma iaurt inainte de a putea consuma lapte de vaca. Bineinteles, o recomandare importanta e sa optezi pentru un iaurt integral, precum cel grecesc, fara zahar, fara fructe adaugate din fabrica.

Cum il servesti: Iaurtul e perfect ca atare, insa daca preferi sa ii adaugi ingrediente suplimentare, poti adauga fructe de padure, banana sau chiar avocado.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton