10 amintiri pe care orice parinte trebuie sa le faca impreuna cu copilul

Oricine are copii stie ca meseria de parinte este cea mai grea si mai frumoasa meserie din lume si ca timpul trece foarte repere asa ca momentele petrecute alaturi de copii trebuie pastrate cu grija si pretuite.

In general, pentru copii, cele mai pretioase momente sunt clipele petrecute impreuna cu parintii facand lucruri simple.

Iata care sunt cele 10 amintiri pe care orice parinte trebuie sa le faca impreuna cu copilul

1. Murdariti-va!

Niciunui parinte nu ii place murdaria, trebuie sa recunoastem, insa copiii se pare ca sunt cei mai fericiti cand se murdaresc jucandu-se. Ganditi-va cat de fericiti sunt cand picteaza (si de cele mai multe ori culorile ajung mai degraba pe manute decat pe foaie si de acolo pe nasuc, pe bluzita, pe masa s.a.m.d) sau cand stau in gradina, in genunchi si sapa dupa „comoara fermecata”.
Aproape orice se spala cu apa si sapun sau detergent asa ca pune putin pauza vietii de adult si redevin-o copil alaturi de copilul tau si murdariti-va impreuna.

2. Timpul pentru povesti

Majoritatea parintilor stiu deja cate este de important sa le citeasca celor mici pentru a le dezvolta vocabularul si memoria insa din pacate timpul nu prea este in favoarea noastra. Faceti totusi un efort si pastrati macar 10 – 15 minute, in fiecare seara, inainte de culcare pentru o poveste. Pe langa faptul ca va fi o amintire placuta pentru copilasi, acest ritual ii va ajuta pe copii sa le placa sa citeasca atunci cand vor fi mari pentru ca in subconstinentul lor, cititul va fi asociat cu momente de iubire.

3.Dansati!

Copiilor le place mult sa danseze insa si mai mult le place sa danseze impreuna cu mami sau tati. Oricat de obositi ati fi dupa o zi grea la serviciu, 10 minute de dans, pe o melodie ritmata, alaturi de puiul vostru cu siguranta va va face sa va simtiti mai bine si veti castiga si amintiri frumoase cu aceasta ocazie.

4. Jucati-va de-a v-ati ascunselea

Este un joc tare distractiv pentru copii, iar pentru voi va fii la fel pentru ca cei mici sunt atat de dragalasi atunci cand incearca sa se ascunda dupa perdeaua transparenta sau sub masuta de sticla. In plus, mutritele lor fericite atunci cand va gasesc, sunt amintiri grozave ale anilor copilariei.

5. Sariti in pat!

Da, cu siguranta in aproape fiecare casa cu copii, una din regulile de baza este sa nu sara in pat, insa din cand in cand puteti incalca impreuna aceasta regula pentru a crea amintiri frumoase, pentru ca, trebuie sa recunoasteti, este distractiv sa sari in pat!

6. Plimbare in natura

Pe langa faptul ca oricand o plimbare in aer liber este sanatate curata, aceasta este o oportunitete excelenta pentru a-i invata pe copii lucruri noi si a le satisface setea de cunoastere.

7. Iesiti la o intalnire

Din pacate, timpul pe care il petrecem cu copiii este scurt, mult mai scurt decat ne-am dori si noi si ei. In plus, acel timp trebuie impartit intre copii si treburile casnice pe care nu le poti igora, insa chiar si asa, puteti face un ritual si macar o data pe luna (daca nu chiar saptamanal) iesiti la o intalnire cu copilul. Nu trebuie sa fie ceva iesit din comun care sa necesite multa planificare si multe resurse. Iesiti sa luati o inghetata sau o prajitura de la cofetaria preferata, mergeti impreuna la piata sa cumparati fructe sau faceti o plimbare cu barca pe lac.

8. Imbratisati-va!

Copiii sunt plini de energie si pe masura ce cresc, momentele in care stau cuibariti la pieptul vostru se raresc si cu trecerea anilor se rezuma doar la momentele in care sunt bolnaviori. Incercati sa pastrati acest obicei frumos cat se poate de mult timp. Folositi orice prilej vi se pare potrivit pentru o imbratisare: cand primiti cadou un desen frumos, inainte sa plecati la serviciu, inainte de culcare sau dimieata la trezire.

9. Gadilati-va!

Nimic nu se compara cu sunetul pe care il fac cei mici atunci cand rad asa ca profitati de faptul ca, cel putin pentru moment, exista ceva atat de usor si de distractiv care ii face sa rada in hohote.

10. Bataie cu perne

Un joc foarte distractiv atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, care va crea amintiri minunate, pentru multi ani de acum inainte. Asigurati-va insa, inainte ca nu aveti perne umplute cu pene sau puf, pentru ca daca se sparg in timpul „bataliei”, curatenia pe „campul de lupta” s-ar putea sa nu mai fie atat de distractiva.

Nu uitati dragi parinti, pentru copii, cele mai frumoase amintiti sunt momentele petrecute impreuna cu voi, nu jucariile primite sau emisiunile de la televizor, asa ca alegeti sa petreceti timp de calitate impreuna cu cei mici si sa creati impreuna amintiri pe care le veti pretui multi ani de acum inainte.

Text: Simona David
Sursa: lifeasmama.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie