10 lucruri pe care sa i le spui fiicei tale inainte sa implineasca 10 ani

Pe masura ce fiica ta creste, realizezi ca „mica ta printesa”, se indreapta incet, dar sigur catre adolescenta si sunt cateva lucruri importante pe care ar trebui sa i le spui inainte sa implineasca zece ani.

Iata lista alcatuita de Lindsey Mead, mama a doi copii, pentru fiica sa ce in curand va implini 10 ani.

1. Nu este responsabilitatea ta sa ii faci fericiti pe cei care ii iubesti.

Nici pe mama sau tatal tau, nici fratii, surorile sau prietenii. Adevarul este ca nu vei putea sa faci pe toata lumea fericita tot timpul si atunci este mai bine sa intelegi de pe acum ca nu asta este responsabilitatea ta, pentru a evita sentimentul de dezamagire si tristete.

2. Curajul tau este o calitate.

Nu trebuie sa te retina nimeni sa alergi, sa sari, sa te cateri, sa joci fotbal. Toate astea inseamna sanatate si activitate fizica foarte importanta, inseamna provocari si nu te fac mai putin feminina.

3. Nu trebuie niciodata sa iti fie teama sa iti manifesti pasiunea.  

Chiar daca uneori poate te vei simti rusinata ca inca te joci cu papusile, de exemplu, si iti este teama ca prietenii tai vor rade de tine, nu trebuie sa renunti la ce iti place. Adevarul este ca oricine va rade de tine si de ceea ce te pasioneaza sau iti place, nu este un prieten adevarat. Va fi greu cand vei realiza asta, insa este extrem de important.

4. Este in regula sa nu fii de acord cu parintii tai sau cu cei din jur.

Esti suficient de mare incat sa iti poti forma opinii si puncte de vedere pe care sa ti le exprimi. Asta nu inseamna ca trebuie sa pornesti o cearta doar de dragul de a  face insa, daca nu esti de acord cu cei din jur, trebuie sa iti spui parerea. Parerea ta este importanta si nu trebuie niciodata sa te sfiesti sa o impartasesti.

5. Esti frumoasa!

Acum in tine vad bebelusul care erai si tanara femeie care vei deveni cu repeziciune. Niciodata nu trebuie sa uiti ca esti frumoasa si sa nu lasi pe nimeni sa te faca sa te indoiesti de tine, pentru ca tu esti tot ce ai mai de pret.

6. Cititul este esentia.

Este o activitate importanta si relaxanta. Modul in care te vei identifica cu personajele din cartile pe care le citesti si posibilitatea de a explora lumi minuntate este cea mai valoroasa modalitate de a-ti petrece timpul.

7. Tu nu esti ca mine.

Semanam, intr-adevar, insa tu esti propria ta persoana, in totalitate si asta este ceva ce nu trebuie sa uiti niciodata. Esti unica si speciala.

8. Aproape niciodata nu este vorba despre tine.

Ceea ce vreau sa spun este ca atunci cand oamenii se poata urat sau fac lucruri care te supara si te fac sa te simtit nesigura, aproape niciodata nu este ceva ce ai facut tu, ci ceva ce tine de ei. Tine minte ca fiecare duce o lupta in interior, mai mica sau mai mare si faptul ca tu le iesi in cale in acele momente nu este vina ta si nici nu esti tu vinovata de ceea ce se intampla cu ei.

9. Nu exista nicio persoana care sa fie „tot ce ai”

Trebuie sa ai mare grija daca investesti aceasta „calitate” cuiva pentru ca este o responsabilitate foarte mare pentru o singura persoana. Risti astfel sa fii dezamagita si sa suferi foarte mult. Imparte si iubeste insa pastreaza intotdeauna ceva si pentru tine.

10. Fac tot ce pot.

Stiu ca poate uneori nu sunt cea mai buna mama si ca poate chiar nu sunt mama pe care o meriti si pentru asta imi cer iertare, insa te iubesc mai mult decat orice pe aceasta lume si intotdeauna imi doresc sa fiu mai buna pentru tine, fac tot ceea ce pot, cat de bine pot.

Surse: huffingtonpost.com; adesignsovast.com
Foto: 123fr.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din 8 - 12 ani