10 minciuni despre diete

Probabil ca exista putine femei care nu s-au gandit macar o data in viata lor la o cura de slabire. Dar, atentie! Daca vrei sa ramai sanatoasa si sa nu te stresezi prea tare, nu ar trebui sa fii prea credula. Marile hotarari de a tine un regim de slabire se iau, de obicei, dupa perioade in care am mancat prea mult: sarbatori, concedii etc. Sau la inceputul anului.

Cautam prin reviste, carti de specialitate sau Internet o cura super, eficace, moderna. Dar tristul adevar ramane valabil si de data asta: nu exista cura de slabire minune. Si ca sa nu te mai pacalesti, afla ce trebuie sa stii despre promisiunile autorilor acestor diete.

1. Hidratii de carbon si proteinele trebuie consumate separat

Aiurea! Ideea ca organismul nu poate digera ambele substante nutritive deodata este total depasita.

De altfel, in majoritatea alimentelor ele si apar impreuna. Cine slabeste cu ajutorul unei diete disociate, o face doar datorita limitarii numarului de calorii.

 2. Mesele intermediare opresc descompunerea grasimilor

Din contra! Cine mananca, in loc de trei mese principale pe zi, 5- 7 mai mici, stimuleaza considerabil metabolismul, poate manca mai mult si slabeste mai repede. Important este insa sa fie vorba de mici gustari intermediare. Cine mananca tot timpul si pierde controlul, sigur ca nu va da jos kilogramele in plus.

 3. E bine sa uiti de cina

Nu neaparat! Sa nu mananci seara nimic este intr-adevar un sfat bun pentru a opri imbatranirea. Dar nu este o conditie obligatorie ca sa slabesti. In fond, iata ceea ce conteaza: cantitatea totala de calorii in fiecare zi trebuie sa se afle sub consumul real de energie. Cine reuseste asa ceva are voie sa mai inghita o gustare si inainte de culcare. Dar orgiile culinare nocturne sunt contraindicate, daca vrei o silueta frumoasa.

 4. Hidratii de carbon ingrasa

Total fals! Hidratii de carbon corecti', adica in principal cerealele integrale naturale aduc energie si multa celuloza. Satura si, astfel, te ajuta sa tii regimul. Nefavorabile sunt insa produsele din faina alba sau zaharul. Cantitati prea mari stimuleaza productia de insulina, ceea ce inseamna ca iti va fi repede o foame de lup.

5. Cine mai uita de cate o masa, slabeste

Mai bine nu! Caci rezultatul este doar ca la urmatoarea masa vei manca cu atat mai mult. Cel mai rau este sa omiti micul dejun. Dimineata iti va lipsi energia, iar seara te vei indopa cu pizza si cartofi prajiti. Mai bine, mananca regulat.


6. Numai indicele glicemic contează

Ar fi bine sa fie asa de simplu! Produsele cu indice glicemic scazut (IG) mentin intr-a-devar constant nivelul zaharului din sange, satura si ajuta la descompunerea grasimilor. Dar si in cest caz conteaza cat mananci si cum sunt combinate alimentele – de exemplu, cele cu IG mare cu altele cu IG mic.

Citește tot articolul aici

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton