10 motive pentru care mamele de bebeluși sunt geloase pe mamele de copii mari

Fiecare perioadă din viața de mamă are farmecul ei și e la fel de plină de lucuri minunate, pe cât este de plină și de greutăți.

Este adevărat că la fiecare vârstă a copilului, mama se confruntă cu noi dificultăți. Faptul că un copil crește nu înseamnă că greutățile dispar, ba dimpotrivă, cresc și ele.

Cu toate acestea, mămicile aflate la început de drum le invidiază pe cele care au trecut deja de această perioadă.

Iată zece motive pentru care fac asta, spuse chiar de o mămică de copil mic:

Școala

Faptul că pot sta acasă să-mi cresc copiii este cu adevărat un privilegiu și sunt conștientă de asta. Dar tare mult mi-aș dori să mă întorc acasă după ce îi duc la școală, să îmi pot pune muzică pe placul meu fără să mă gândesc la mesajul versurilor și felul cum acestea îmi influențează copilul, să-mi pot pune un pahar de vin dacă am chef sau să pot pur și simplu să stau.

Dormitul

Mamele cu copii deja mari pot să mai piardă din când în când câte o noapte, fără să se gândească la faptul că imediat ce vor pune capul pe pernă vor fi trezite să schimbe un scutec sau să alăpteze sau pentru că pur și simplu copilul vrea luat în brațe. Mi-aș dori și eu să-mi pot lăsa copilul să petreacă noaptea la un prieten, unde să se distreze și să mănânce ce vrea el și să verse mâncarea pe covorul altcuiva. Nici nu mă deranjează dacă petrecerea se ține și la noi, spune mămica.

Scutecele și olița

Copiii voștri știu să meargă singuri la toaletă și chiar să se șteargă singuri. Și cu siguranță deja știe că trebuie să meargă la baie înainte de o excursie cu mașina.

Treburile casnice

Da, recunosc asta a devenit fantezia mea de când am devenit mamă. Să am o zi în care să fac absolut orice îmi doresc sau pur și simplu nimic. Am o listă lungă de lucruri pe care îmi doresc să nu mai fiu nevoită să le fac după ce copiii mei vor învăța să meargă și să descurce și singuri cu o mulțime de lucruri.

Se îmbracă singuri

Bine, nu s-or îmbrăca ei tocmai potrivit și asortat și exact cum am vrea noi, mamele. Totuși, copiii voștri mai mari măcar se îmbracă singuri. Ai mei nici măcar o căciulă nu reușesc să-și pună singuri. Sunt conștientă că odată cu momentul în care se vor îmbrăca singuri vor veni și discuțiile interminabile despre felul cum ar trebui să se îmbrace, dar tot visez la asta.

Vacanțele de vară

În acest moment, eu în fiecare weekend, fiecare vacanță, fiecare vară, în fiecare concediu fac exact aceleași lucruri pe care le fac zi de zi de zi, la infinit. Nu am cum să nu sper și eu la o vacanță în care să simt că e vacanță sau măcar la un weekend în care să simt că este weekend.

Spun cele mai ciudate și uluitoare lucruri

Copiii voștri mari spun cele mai ciudate, nepotrivite și poate absurde lucruri pe care eu le îndrăgesc la maxim. Sunt conștientă de momentul în care vor spune tuturor lucruri despre care speri să rămână între pereții casei, dar aș vrea măcar să mă pot amuza pe tema asta. Visez la asta în timp ce nu aud altceva decât niște silabe fără sens.

Gata cu episoadele de desene animate văzute de 100 de ori

Da, te cred când spui că alegerile copiilor mai mari atunci când vine vorba de uitatul la televizor pot fi periculoase și tu deja ai alte griji în privința asta. Dar visez la momentul în care nu voi mai fi nevoită să mă uit de zeci de ori la același episod din niște desene cu niște personaje pe care oricum nu mi-aș dori ca micuții mei să le copieze în vreun fel.

Puteți să vă comportați normal

Zilele mele sunt trase la indigo parcă. Repet același lucru la nesfârșit: 'Te rog nu pune mâna pe aia', 'Te rog nu-ți călări sora', 'Te rog nu pune brânză pe covor'. Voi, mamele de copii mari măcar puteți avea discuții de oameni normali. Vă puteți întreba copii ce au învățat la școală, cum a fost pentru ei ziua respectivă. Chiar dacă vă răspund repede 'Nimic' sau 'Nu știu'. Măcar puteți să mergeți împreună cu copiii voștri la un film sau să ieșiți în oraș fără să se tăvălească pe jos.

Fără lucruri și lucrușoare

Când sunt mici, copii sunt mici, da. Dar toate lucrurile pe care le au ei sunt atât de multe și de mari. Pătuțurile lor ocupă jumătate din cameră, balansoarul e mereu în mijlocul casei, căruciorul e imens și nu mai știi pe unde să-l ții. Landoul, scoica, scaunul de mașină, scaunul de masă. Nici nu mai înșir zecile de jucării veșnic împrăștiate prin toată casa. Bine, după o vârstă probabil că și voi sunteți înnebunite de toate hainele împrăștiate prin toată casa, dar tind să cred că e mai ușor decât cu lucrurile de copii mici.

Sunt conștientă că pentru fiecare mamă care se plânge de nebuniile făcute de copilul ei sau de lipsa timpului sau de greutăți mai există una ai cărei copii au plecat deja de acasă și ar da orice ca să poată întoarce timpul și să se mai bucure măcar o singură dată de copilul ei neastâmpărat. Dar așa suntem noi, oamenii.

Sursa: scarymommy.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie