10 obiceiuri ale mamelor de succes

De cele mai multe ori, mamicile sunt supra-incarcate cu resposabilitati care pot coplesi pe oricine. Pe langa faptul ca trebuie sa aiba grija de casa, merg si la serviciu si trebuie sa pastreze echilibrul acela greu de obtinut, intre familie si serviciu.

Exista niste trasaturi, care vor diferentia mamicile de succes, de restul mamicilor. Iata care sunt cele 10 obiceiuri de ale mamelor de succes

1. Viata este mai frumoasa cand razi

Invata sa razi. Vor fi zile in care nu vei putea sa faci nimic altceva decat sa plangi, insa invata sa razi! Cu totii gresim, insa in final, totul iese asa cum trebuie. Este de mare ajutor sa poti rade (sau macar zambi) in cele mai stresante momente.

2. Petrece timp cu prietenele tale

Cele mai fericite mamci, au alaturi prietene de incredere, mamici ca si ele. Este foarte important sa stii ca prietenele tale te inteleg perfect si ca si ele trec prin aceleasi momente ca si tine.

3. Fii tu insati

Maternitatea nu inseamna sa te abadanonezi complet sau sa uiti de tine. Maternitatea este doar un moment din viata ta, care va fi acolo pentru totdeauna. Nu trebuie sa cedezi presiunii si sa iti pierzi identitatea, mai bine fii tu insati si bucura-te din plin de tot ceea ce inseamna frumoasa experienta a maternitatii.

4. Ia somnul in serios

Creaza limite in aceea ce priveste somnul si pastreaza-le. Profita de orice moment in care poti dormi, pentru ca este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine. O mamica obosita, nu prea poate sa fie o mamica fericita.

5. Concentreaza-te pe familie

Familia trebuie intotdeauna sa fie pe primul plan. Principala ta preocupare trebuie sa fie copilul tau care creste atat de repede. Fa-ti timp pentu copilul tau deoarece, cu cat petreci mai mult timp alaturi de copilul tau cu atat il vei iubi mai mult si cu atat vei deveni mai fericita si te vei transforma intr-o mama de succes.

6. Iarta si uita

Orice mamica isi contureaza niste idei legate de cresterea copilului si vrea sa le respecte in tocmai, tot timpul si cu toate astea, isi va pierde cumpatul, nu va fi consecventa si isi va „mitui” copiii aproape zilnic pentru a-i determina sa faca ce este nevoie.
Din pacate, tot timpul pe care il petreci invinovatindu-te pentru toate astea, este un timp pe care nu il petreci cu copilul tau, este deci, un timp pierdut. Mamicile de succes stiu ca pana si cea mai tare mamica, va avea zile proaste in care lucrurile nu vor merge asa cum trebuie. Cheia este sa nu bagi acele zile in seamna si sa mergi mai departe.

7. Planifica-ti ziua

Una dintre cele mai mari greseli ale mamicilor este ca nu isi planifica ziua dinainte. Indiferent ca mergi la serviciu sau stai acasa cu bebe, planificarea zile este o necesitate pentru a evita haosul. Mamicile de succes, isi planifica ziua de cu seara, astfel, nu au cum sa sara peste sau sa uite de  activitati importante. In plus, fiind atat de organizata, vei realiza ca esti mult mai „productiva” si vei sti de la bun inceput, cum va arata ziua ta.

8. Cere ajutorul

Este in regula sa ceri ajutorul, nu conteaza ca il ceri sotului, mamei, prietenei tale, unei vecine, conteaza ca atunci cand simti ca nu poti singura, sa ceri ajutor. Toata lumea are nevoie de suport, fie ca ai nevoie de cineva cu care sa vorbesti (un adult), cineva la care sa te plangi sau de cineva care sa te inveseleasca.

9. Invata sa spui „nu”

Mamicile de succes sunt cele care stiu unde sa traga linia si cand sa spuna „nu”. Mereu va fi cineva care iti va solicita ajutorul si desi vrei sa fii o mama buna sau o prietena de nadejde, sunt momente in care, pentru binele tau, trebuie sa refuzi.

10. Fa ceea ce poti, cat poti tu de bine

Trebuie sa inveti sa iti accepti limitele si ca sa poti face asta, intotdeauna fa doar ceea ce poti, insa alege sa o faci cat poti tu de bine. Atfel, chiar daca nu vei reusi, vei avea satisfactia si comfortul mental, ca ai facut tot ceea ce ai putut si a tinut de tine.

„Mamicile de succes nu sunt cele care nu au intampinat greutati niciodata. Sunt cele care nu s-au dat niciodata batute, in ciuda greutatilor” Sharon Jaynes
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie