10 pasi pentru adaptarea la scoala

1. Primul an de scoala este ca un soi de bau-bau si pentru copii, si pentru parinti. Probleme de adaptare, cu anumiti colegi, legate de violenta sau interactiunea defectuoasa a parintilor cu Doamna pot crea tensiuni serioase in familie. Vestea buna: toate se pot rezolva!

2. Tine minte ca un calificativ reflecta doar modul in care copilul reactioneza la momentul respectiv, felul in care reuseste atunci cand i se solicita sa activeze memoria de lunga sau scurta durata.

Doar calificativele proaste luate repetat denota existenta unei probleme. In niciun caz nu adopta o atitudine de critica a copilului pentru ca a obtinut un calificativ mai slab decat FB.

Scoala nu este despre note, desi toti avem obsesia lui „ce note ai mai luat”, ci este o frumoasa experienta de acumulare, care poate fi minunata pentru un copil, curios sa afle lucruri. Parintii prea crispati in privinta scolii isi pregatesc copiii pentru un viitor esec.

3. Jumatate dintre parintii chestionati prin sondaje recunosc ca aplica pedepse copiilor pentru notele proaste luate la scoala. Ei uita ca scoala nu este un „magazin de note”.

Citeste continuarea in revista BABY – septembrie.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista