10 plante pentru ingrijirea parului

Majoritatea produselor de par contin detergenti sintetici, parfumuri, produse petrochimice si alergeni. Din pacate, toate aceste ingrediente au efecte negative asupra parului.

Vestea buna este ca exista o serie de tratamente pe baza de plante pentru tratarea diferitelor probleme ale scalpului si parului.

Infuziile din plante sunt pur si simplu ceaiuri concentrate. Pot fi folosite pentru clatirea parului, pentru realizarea sampoanelor naturale sau pentru diluarea sampoanelor cosmetice.

Urzica imbunatateste circulatia sangelui – Urzica tonifica pielea capului si te ajuta sa stopezi caderea parului.
Ceaiul de urzica – trei – patru cani pe zi, timp de sase saptamani – intareste radacina parului si il face mai stralucitor.

Caneluta stimuleaza cresterea parului

Condurul doamnei sau caneluta este planta cea mai cunoscuta in tratamentele capilare. Frunzele plantei contin sulf, un element care stimuleaza cresterea parului, previne caderea lui si fortifica foliculul pilos.

Musetel pentru un par stralucitor

Solutia pentru a oferi stralucire parului nu este sa il revopsesti, ci sa prepari o infuzie din flori de musetel, care ajuta in principal parul blond sa capete reflexe si accentueaza suvitele blonde.

Cimbrul

Atat cimbrul de camp, cat ÅŸi cimbrisorul au o actiune tonica si antiseptica asupra scalpului. Pentru prepararea remediului ai nevoie de un pumn de cimbru la 1 litru de apa. Amestecul se pune la fiert pana se reduce la jumatate de litru. Decoctul se aplica pe par si pe scalp si se lasa sa se usuce. Parul nu se clateste timp de cateva ore.

Iti cade parul? Foloseste ceaiul de brusture!

Brusturele are proprietatea nemaipomenita de a ingrosa firul de par, astfel ca in scurt timp vei putea spune adio parului rar si slab. Cel mai indicat este ceaiul de brusture folosit pentru limpezirea parului dar si uleiul din extract de brusture, pe care il gasesti la orice plafar si poate fi folosit pentru masarea scalpului.

Menta

Infuzia din aceasta planta racoreste pielea si stimuleaza circulatia sangelui. Adaugati doua pliculete de ceai la 500 ml de apa fiarta, lasati-o sa se raceasca, turnati-o intr-un recipient cu pulverizator si introduceti-l in frigider. Pulverizati ceaiul de cateva ori pe zi, direct pe derma.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda