10 semne ca esti pregatita sa ai un copil

In ultimul timp, tot mai multe femei isi pun intrebarea asta: „sunt pregatita sa am un copil?”. E perfect ca acest lucru se intampla, deoarece nu e o aventura in care sa te arunci cu capul inainte, fara putina contemplare. Iata 10 semne ca esti pregatita, cel putin din vedere psihologic, sa ai un copil. Le vei recunoaste imediat daca e cazul!

1. Amandoi sunteti pe aceeasi lungime de unda

Daca el evita subiectul sau chiar se sustrage din conversatie cand vine vorba de un potential nou membru in familie, cel mai probabil el nu e pregatit inca sa schimbe scutece.
Daca, in schimb, va treziti pierduti in conversatii nesfarsite despre cum va fi si cum veti proceda in anumite privinte, atunci aproape sigur amandoi sunteti pregatiti pentru un copil.

2. Te gandesti constant la nume de copii

Vanezi in permanenta nume pe care sa le retii, „pentru cand va fi”, indiferent daca te inspiri din carti, filme sau seriale.

Sau, si mai bine, deja stii ce nume va avea daca va fi fata si ce nume alegi daca va fi baiat. Eventual ai si o lista cu top 3 pentru fiecare deznodamant.

3. Iti auzi frecvent ceasul biologic

Bineinteles, vorbim in metafore.
In realitate nu e un ceas, e ca un disc stricat care repeta la infinit, in subconstientul tau: „be-be, be-be, be-be”.

Glumesc, desigur. Te cuprinde insa o usoara stare euforica ori de cate ori dai de un bebelus, ii simti mirosul proaspat si perfect, apoi te gandesti la cum va fi al tau.

4. Pui multe intrebari prietenilor care sunt deja parinti

Esti foarte curioasa despre cum mananca, cat de frecvent dorm, cat costa sa-l cresti, ce trebuie sa faci cand… Iar toate aceste intrebari le directionezi catre prietenii care au deja cel putin un copil.

5. Te intrebi cum va fi copilul tau

Nu vorbim doar de aspectul fizic, despre care oricum mori de curiozitate. Vorbim si de temperament. Aici cele mai multe mame se pacalesc ca „al meu va fi calm, cuminte si ascultator”. Tot aici se si inseala cele mai multe mame.

6. Ai o senzatie de dor, dar care nu e dor

Stai in bucatarie si iei cina pe inserate alaturi de el. La mijlocul mesei te cuprinde o emotie undeva intre dor si nostalgie, dar pe care nu o poti descrie mai clar.

E ca si cum ti-e dor de cineva care nu are cum sa fie acolo, pentru ca nu exista inca. Te uiti la tine, te uiti la el, si ti-ai dori sa fiti trei, nu doi.

7. Iti faci calcule constant

Ai inceput sa acorzi atentie lucrurilor precum preturile hainelor de bebe (bineinteles ca ti se topeste putin sufletul cand le admiri), scutecelor si jucariilor.
Ai auzit deja cum e cu alaptarea si ca medicii recomanda sa o faci exclusiv, pentru primele 6 luni. La inceput te ingrozea ideea asta, acum parca cochetezi cu ea.

8. Daca iti intarzie, nu-i sfarsitul lumii

Momentul in care nu mai e o tragedie ca menstruatia ti-a intarziat cateva zile si ca trebuie sa faci un test, atunci stii sigur.
E chiar mai evident daca, inainte sa apuci sa faci testul, menstruatia te ia prin surprindere si, desi stii ca ar trebui sa rasufli usurata, ramai cu un usor gust amarui.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning