10 sfaturi de la un parinte care si-a pierdut copilul, pentru ceilalti parinti

Pierderea unui copil e ceva ce majoritatea nu ne putem nici imagina. E cosmarul oricarui parinte, iar aceasta pierdere nu se vindeca cu adevarat niciodata.

La un an dupa ce si-a pierdut baietelul de 3 ani, un tata a decis sa scrie cateva cuvinte despre pierderea suferita.

Hughie, baietelul sau de 3 ani, suferea de o afectiune a creierului si a fost diagnosticat la o varsta foarte mica. Desi era ingrijoritoare, medicii au spus ca boala poate fi tinuta sub control.
Cu toate acestea, in vara anului 2016, baietelul a suferit o hemoragie cerebrala si a murit.

Un an mai tarziu, tatal sau inca se lupta cu pierderea suferita:

„10 din cele mai importante lucruri pe care le-am invatat de cand mi-am pierdut fiul

1. Niciodata nu poti iubi si saruta prea mult.

2. Intotdeauna ai timp. Opreste-te din ce faci si joaca-te, chit ca e doar pentru un minut. Nimic nu e atat de important incat sa nu sufere amanare.

3. Fa cat de multe poze si clipuri video poti. Intr-o zi ar putea fi tot ce mai ai

4. Nu cheltui bani, petrece timp. Crezi ca ce cheltui conteaza? Nu conteaza, conteaza ce faci.
Sari in baltoci, mergi la plimbare. Inotati, constuiti o fortareata si distrati-va. E tot ce vor.
Nu-mi amintesc ce i-am cumparat lui Hughie, imi amintesc doar ce am facut impreuna.

5. Cantati. Cantati impreuna. Cele mai fericite amintiri de-ale mele sunt cele in care Hughie sta pe umerii mei, sau langa mine in masina si cantam melodiile noastre preferate.
Muzica formeaza amintiri.

6. Bucura-te de cele mai banale lucruri. Ora de culcare, cititul povestilor, cinele luate impreuna, duminicile fara chef.
Bucura-te de cele mai simple momente, sunt ceea ce imi lipseste cel mai mult. Nu lasa acele momente sa treaca pe langa tine fara sa iei seama.

7. Intotdeauna saruta-i de plecare pe cei care ii iubesti, iar daca uiti, intoarce-te si fa-o. Niciodata nu stii cand e ultima oara cand ai aceasta sansa.

8. Transforma lucrurile plictisitoare in activitati amuzante. Mersul la cumparaturi, excursiile cu masina, mersul pana la magazinul de langa casa. Prosteste-te, spune glume, rade cu gura pana la urechi si simtiti-va bine.
Sunt responsabilitati doar daca le tratezi asa. Viata e prea scurta sa nu te distrezi.

9. Tine un jurnal. Scrie tot ce fac cei mici si iti lumineaza tie ziua: lucruri traznite pe care le spun, lucruri dragute pe care le fac.
Noi am inceput sa facem asta abia dupa ce l-am pierdut pe Hughie. Voiam sa ne amintim totul. Acum o facem pentru Hettie si o vom face si pentru Hennie (NR: ceilalti 2 copii ai barbatului).
Vei avea amintirile astea scrise, iar cand vei fi in varsta te vei putea uita inapoi.

10. Daca ai copiii alaturi de tine, sa-i poti saruta de noapte buna, sa mancati micul dejun impreuna, sa ii duci la scoala, sa ii privesti mergand la facultate si sa ii admiri la nunta lor, esti binecuvantat. Nu uita asta!

 

Citeste si: Un tată a cerut pe o rețea de socializare să-i editeze cineva fotografia fetiței sale de câteva luni. Motivul este emoționant

Sursa imagine: Facebook Richard Pringle


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie