10 trucuri care te ajuta sa stopezi caderea parului dupa nastere

Nimic nu este mai frumos la o femeie decat o podoapa capilara frumoasa si sanatoasa.

Insa, printe primele surprize in calitate de mamica, vei avea si cateva surprize mai putin placute – parul tau care inainte era neted, stralucitor si destul de des pare sa se transforme, practic peste noapte, intr-o claie de par uscat.

De ce imi cade parul dupa ce am nascut?

Cu totii pierdem in jur de 70 de fire de par pe zi, dar hormonii le impiedica pe majoritatea femeilor insarcinate sa piarda par. Cel mai adesea, caderea parului apare in trei luni pana la sase luni dupa ce ai nascut sau dupa ce opresti alaptatul. Nu trebuie sa te sperii, va creste la loc.

Cu siguranta, nu poti stopa imediat caderea parului, dar il poti ajuta sa creasca mai repede, apeland la remedii naturiste, fara sa pierzi vremea intr-un salon de coafura.

Pentru inceput, adopta un regim alimentar bogat in fructe si legume, care contin flavonoide si antioxidanti care pot oferi protecţie pentru foliculii de par . Consuma alimente bogate in zinc, vitamina B, aminoacizi si fier: fructe uscate, alune, seminte de dovleac, paine integrala, oua, pui, peste si soia.

Foloseste produse pentru ingrijirea parului bazate pe :

Heratina – Face parte din componenta firului de par, ii asigura forma si rezistenta, confera parului volum, luciu si elasticitate.

Petrol – S-a confirmat stiintific capacitatea petrolului de regenerare a parului.

Vitamina A – Stimuleaza cresterea parului, protejeaza parul impotriva radiatiilor si poluarii din mediul inconjurator.

Alge marine – Ajuta la reglarea productiei de sebum, stimuleaza circulatia pielii capului.

Tratamente home made

Ulei de seminte de in

Uleiul de seminte de in contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul scalpului, astfel favorizand cresterea parului. Vitamina E din compozitia acestui ulei are rolul de a stimula producerea de celule sanatoase, regenerand pielea din zona scalpului.

Ulei de argan

Uleiul de argan hraneste si revitalizeaza pielea capului, ofera stralucire parului si este folosit ca remediu impotriva matretii sau caderii parului.

Aplica uleiul de argan pe par si pe scalp. Maseaza usor pielea capului, iar apoi prinde parul intr-un prosop cald si lasa sa actioneze timp de 20 de minute.

Uleiul de Cocos – se aplica inainte de samponare, cateva picaturi pe scalp si se maseaza; se foloseste si ca masca de par dupa spalare.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Recuperare