10 trucuri pentru a te simți mai bine acasă

Acasă este pentru cei mai mulți dintre noi 'refugiul' – locul în care ne încărcăm bateriile după o zi istovitoare la muncă, unde ne întâlnim cu cei dragi, ne relaxăm și fugim de problemele zilnice. Dar tocmai problemele zilnice și stresul căruia îi facem din ce în ce mai greu față fac ca uneori, acasă să ne pierdem și puțina energie care ne-a mai rămas. Uite ce recomandă Karim Rashid, cel mai prolific și celebru designer contemporan, pentru a te simți mai bine la tine acasă.

1. Deschide spațiile cât mai mult posibil

Dărâmă pereții care nu sunt de rezistență, creează spații largi, aerisite, luminoase, albe, dar cu accente puternice de culori pozitive.

2. Puține piese de mobilier 

Nu cumpăra multă mobilă! Înlocuiește 2 sau 3 bucăți de mobilă, cu una singură, frumoasă, funcțională și care să nu ocupe toată camera.

3. Măsuta laterală

Suprafețele plane acumulează lucruri, așa că țineți o măsuță laterală lângă peretele de la intrare, pe care să pui chei, mp3 playere, telefoane și alte mărunțișuri.

4. În bucătărie – nimic la vedere!

Toate aparatele  și vasele ar trebui să stea ascunse – bucătăria ar trebui să fie goală, frumoasă și curată, iar singurele aparate la vedere ar trebui să fie unele cu un design special.

5. Faceți ordine!

Ordinea dă inspirație, este relaxantă, curăță energiiile, așa că faceți curățenie și ordine în mod regulat – nu lăsați casa să se transforme într-o cocină. Nici nu adunați ca niște mici hârciogi obiecte. Periodic, faceți curățenie generală și aruncați, dați sau reciclați toate lucrurile de care nu aveți strict nevoie. Asta e valabil și pentru haine – o regulă spune că tot ce nu ai purtat mai mult de  6 luni, nu vei mai purta pre curând.

6. Fără draperii și covoare

Adună praf și mizerie și fac ca spațiile să pară mai mici  prin volum și încărcătură suplimentară. Foloseșete în schimb, materiale care se pot curăța ușor și care sunt mai rezistente la zgârieturi și pete.

7. Nu cumpărați suveniruri kitch, inutile 

Nu aveți nevoie de vreun sombrero din Puero Vallarta sau de o cămilă din Maroc. Dacă luați ceva, cumpărați ceva cu semnificație, sau care să vă placă și folosească zi de zi.

8. Cât mai puține spații de depozitare

Deși aspiratorul sau alte aparate trebuie depozitate undeva, spațiile de depozitare sunt un pretext pentru a acumula lucruri sau a ascunde (și uita de) lucruri de care nu avem nevoie. Karim Rahid crede că 'dacă puneți un lucru deoparte, înseamnă că nu îl folosiți! Scăpați de el!'.

9. Mai multă luminămai bine acasa

Dacă vă mutați într-o casă nouă, verificați să fie luminoasă. Lumina este esențială pentru gândirea pozitivă și starea de bine. Dacă nu vă mutați prea curând, găsiți modalități de a face mai luminos spațiul în care locuiți – ferestre mai mari, perdele lipsa la anumite camere (nu la dormitor de preferat) etc.

10. Evitați marginile ascuțite

Și formele geometrice dure – spațiul trebuie lăsat să curgă, ochiul și spiritul de simt mai bine în zone line, fără ascuțimi, iar asiaticii, cu al lor feng shui știu asta foarte bine…

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie