12 alimente care păcălesc foamea

Foamea şi pofta de ceva dulce sunt inamicii principali ai unei diete sănătoase.

Dacă şi tu ai momente când vrei să devorezi frigiderul avem o veste bună! Există anumite alimente sănătoase care te ajută să iţi reglezi pofta de mâncare .

Nucile, migdalele, alunele

Nucile, fisticul sau migdalele au grăsimi bune, fibre şi proteine.
Dacă nu sunt consumate în exces, nucile şi alunele diminuează pofta de mâncare. Şi migdalele sunt foarte săţioase, aşadar poţi consuma zilnic câteva, dar neprăjite.

Oul fiert este săţios şi echilibrat din punct de vedere nutritiv. Consumate la micul dejun, ouăle oferă energie şi menţin senzaţia de saţietate pentru trei-patru ore.

Peşte gras

Peştele gras, precum somonul, tonul, sardinele sau heringul, este foarte bogat în acizi graşi Omega 3 şi proteine care te ajută să te simţi satulă mai mult timp.

Orezul brun este consistent, săţios, bogat în fibre şi te ajută la tranzitul intestinal.

Iaurtul

Chiar dacă este consumat în cantităţi mici potoleşte rapid foamea. Este hrănitor şi  are substanţe nutritive ce sunt absorbite rapid în organism

Lintea

Datorită conţinutului bogat în proteine şi carbohidraţi complecşi cu eliberare treptată de enegie în organism, lintea reuşeşte să-ţi potolească foamea.

Fructele

Merele au un conţinut ridicat de fibre şi controlează pofta de mâncare, dar şi kilogramele, spun nutriţioniştii.

Banana este fructul care potoleşte rapid foamea. Este consistentă şi bogată în glucide, deci potoleşte şi pofta de dulce, şi are şi multe vitamine şi minerale benefice corpului tău.

Avocado este recunoscut pentru faptul că încetineşte viteza cu care se goleşte stomacul, menţinând astfel senzaţia de saţietate o perioadă mai lungă.

Perele sunt dulci şi satisfac pentru mai mult timp nevoia de dulce a ,,creierului”, iar zaharurile din conţinut se absorb lent.

Salatele din legume proaspete, mâncate înainte de felul principal, iţi mai moderează pofta de mancare.

Ciupercile fac parte din categoria alimentelor săţioase şi hipocalorice. Au un conţinut scăzut de calorii, dar sunt foarte bogate în vitamine şi minerale: vitaminele B, D, E, calciu, fier, potasiu şi fosfor.

Cartofii roşii au în componenţă un amidon mai special, care rezistă la digestie şi ca urmare staţionează mai mult timp în stomac.

Fulgii de ovăz sunt o sursă importantă de proteine şi fibre care uşurează digestia, dar care menţine senzaţia de saţietate pentru trei-patru ore.

Apă,ceaiuri,supe

Dacă vrei ca foamea să nu iţi mai dea târcoale, bea multe lichide. De exemplu, ceaiul de mentă taie pofta de mâncare, coada calului şi socul elimină toxinele,ceaiul verde şi negru topesc grăsimile. În plus, după o porţie de supă, senzaţia de foame va fi considerabil diminuată.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport