12 bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti, diagnosticati cu Stafilococ Auriu

Alerta in Capitala, dupa ce 12 copii au fost diagnosticati cu stafilococ auriu, toti fiind nascuti la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, potrivit Libertatea.ro.
Dupa ce au fost descoperite infectiile din corpul bebelusilor, acestia au inceput tratamentul la Spitalul Grigore Alexandrecu.

12 din 14 bebelusi veniti de la Maternitatea Giulesti, diagnosticati cu Stafilococul Auriu

In prezent, autoritatile sustin ca au declanat o ancheta epidemiologica la maternitatea Giulesti, pentru a se constata daca exista o legatura intre nasterea in aceasta maternitate si infestarea cu stafilococul auriu.

Primaria Capitalei si administratia spitalului au tinut sa faca precizari in cazul celor 12 bebelusi, mentionand ca ei au fost externati fara simptome:

„Subliniem faptul că cei 10 nou-născuţi NU au fost «transferaţi» la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu», ci au fost externaţi din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată. De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebeluşilor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate'

La polul opus, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu a declarat ca 12 copii din 14 veniti de la Maternitatea Giulesti au primit acest diagnostic:

„Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu – «Maternitatea Giuleşti» ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru'.

Imagine: Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul