12 uleiuri naturale pentru frumusetea ta

In prezent, cum vietile noastre s-au complicat tot mai mult, cautam modalitati mai simple, mai naturale de a ne rasfata. Suntem atrasi de senzatia de puritate data de ingredientele naturale, pe langa credinta ca ele sunt mai benefice si mai sanatoase pentru piele.

Uleiurile naturale, extrase din plante si ierburi, pot fi folosite cu succes pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor si petelor, reducerea ridurilor fine si semnelor de imbatranire, oferind tenului o stralucire sanatoasa si plina de viata.

Ulei de camelie este un ingredient obisnuit in sampoanele hidratante japoneze. Este un ulei usor, absorbit repede in foliculul firelor de par si da volum parului, fara sa-l ingreuneze.

Ulei de camelie pentru scalpul uscat – Incalzeste 1 /2 ceasca plina de ulei de camelie. Inmoaie-ti degetele in uleiul cald si maseaza-ti scalpul cu varfurile degetelor, apoi clateste.

Uleiul de jojoba este unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale in ceea ce priveste beneficiile asupra pielii. Jojoba poate fi utilizat cu succes pentru hranirea si hidratarea oricarui tip de piele, indepartarea machiajului, tratarea infectiilor de la nivelul pielii.

Uleiul de eucalipt este un ingredient traditional folosit in toata Asia in baile pentru relaxarea picioarelor.

Uleiul de eucalipt stimuleaza fluxul sanguin in zona in care este aplicat si, cu proprietatile sale analgezice, este si un sedativ. De asemenea, eucaliptul este recunoscut pentru abilitatea de a elimina punctele negre, petele, si de a oferi o piele catifelata.

Ueiul de lavanda este folosit pentru catifelarea si calmarea pielii, avand proprietati extraordinare de tratare a arsurilor si petelor.

Uleiul de argan este bogat in acizi grasi polinesaturati, care au un efect pozitiv asupra barierei naturale de protectie a pielii.

Uleiul de argan poate fi folosit pentru diminuarea ridurilor, cicatricilor si tratamentul tenului uscat sau afectat de eczeme.

Contine de 3 ori mai multa Vitamina E decat uleiul de masline si actioneaza ca un antioxidant natural impotriva radicalilor liberi.

Uleiul de neem este un ulei antifungic si antibacterian, obtinut dintr-un arbore originar din India.

Este fabulos ca tratament hidratant pentru unghii si cuticule, dar fii atenta, caci uleiul de neem are un miros puternic.

Neemul este un ingredient de baza in tratamentele de frumusete ayurverdice indiene pentru maini si picioare uscate si ca tratament pentru ciuperca piciorului.

Uleiul de lamaie vindeca si regenereaza pielea imbatranita. Tamponarea tenului cu ulei de citrice este considerata una dintre cele mai rapide metode de curatare a acneei.

 

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda