20 de trucuri în bucătărie (aflate de la un chef!)

Tu ești șefă în bucătăria ta, dar aceste 20 de trucuri aflate de la Alex 'Teacher' Cîrțu (Hot Cooking Studio), îți vor fi de mare folos! Uite câteva secrete de chef, care-ți vor face mâncărurile mai gustoase și munca în bucătărie mai ușoară:

 

  •   Când gătești paste, întotdeauna pune sare în apa în care le fierbi!
  • Nu pune ulei în apa în care fierbi pastele, altfel sosul va aluneca' de pe ele. Adaugă ulei peste paste doar dacă nu le vei pregati în sos la momentul respectiv.
  •   Atunci când gătești cu proteină (ou, peste etc) , încinge foarte bine tigaia înainte să adaugi uleiul.
  • Nu introduce preparatele în cuptorul neîncins în prealabil.
  •  Scoate inima' usturoiului dacă vrei să eviți să ai arsuri la stomac.
  • Nu lăsa descoperită ceapa taiată, pentru că va atrage toate toxinele din încapere.
  •  Adaugă întotdeauna o linguriță de zeamă de lămâie și una de muștar la maioneză, dacă vrei să eviti să se taie.
  •  Dacă gătești rață, pune  întotdeauna pieptul de rață cu grăsimea în jos, în tigaia neîncinsă.
  • Când pregătești bruschete, scoate miezul roșiilor.
  •   Peste țelină sau ciupercile tăiate întotdeauna adaugă putină zeamă de lămaie pentru a evita oxidarea.
  • Evită să bați carnea, pentru a nu pierde sucul din interior.
  • Folosește mentă sau pătrunjel pentru a elimina mirosul neplăcut de ceapă sau usturoi dupa masă.
  •  Nu fierbe mierea de albine, pentru că prin fierbere aceasta devine toxică.
  • Adaugă întotdeauna la sfârșit roșiile, atunci când pregătești mâncarea, pentru că ele încetinesc fierberea cărnii, dar și a legumelor.
  • Evită să folosești concentrate și prafuri la pungă. Este foarte ușor să pregătești o supă de legume, de oase de vită sau de pui etc, pe care să o lași la redus pâna devine foarte aromată. Folosește apoi acea zeamă (stock), pentru a pregăti orezul, piureuri etc. Preparatele tale vor fi mult mai gustoase.
  • Secretul unei pâini de casă foarte bune stă în frământarea aluatului.
  •  Când pregătești un pandișpan, ai grijă ca ouăle să fie la temperatura camerei.
  • Marinează întotdeauna carnea!
  • Vrei să obții cuburi de gheață perfect transpartente? Fierbe apa și las-o să se răcească, înainte de a o pune în forme.
  •  Ai scăpat prea multă sare în mâncare? Adaugă 1-2 cartofi cruzi. Ei vor absorbi sarea foarte repede.

Foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton