JAZZ FOR KIDS – spectacol interactiv pentru copii

Copiii și părinții sunt invitați la ritmuri de jazz într-un concert interactiv cu Mircea Tiberian și trupa sa.
Spectacolul interactiv JAZZ FOR KIDS va avea loc sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 10:30, în parcul Grădina Icoanei din București.

Gândit și articulat de compozitorul și pianistul de jazz, Mircea Tiberian, concertul JAZZ FOR KIDS oferă copiilor – și părinților, deopotrivă – o întâlnire ludică, interactivă și plină de ritm cu jazzul și improvizația. Alături de  Teodora Spînu – voce,  Adina Botei – voce și flaut,  Garbis Dedeian – saxofon, Michael Acker – bas și David Szederjessi – tobe, Mircea Tiberian își va provoca audiența la interacțiune prin ingenioase dialoguri cu instrumentele. Muzica, armoniile și ritmul se vor transforma în povești, personaje sau ghicitori care vor traduce pe înțelesul micilor spectatori limbajul bogat al muzicii de jazz.

'Am gândit acest spectacol pornind de la ideea că foarte tânăra generaţie poate și trebuie apropiată de arta muzicală, de muzica improvizată şi de jazz, în special. Nu în ultimul rând, m-am gândit și la părinţii care vor să cultive şi să faciliteze accesul celor mici sau al tinerilor la diversele forme de artă muzicală. Aceste obiective se pot realiza doar prin contactul direct cu muzica. În acest sens, participarea spectatorilor la actul propriu-zis prin cântec şi dans, prin întâlnirea cu diferitele instrumente şi sonorităţile lor, prin dialogul cu cei care performează este esențială și este ceea ce ne propunem cu acest spectacol', spune Mircea.

Accesul la spectacolul JAZZ FOR KIDS este gratuit.
Sectacolul JAZZ FOR KIDS de sâmbătă, 15 iunie, din parcul Grădina Icoanei este prezentat în cadrul evenimentului Street Delivery.

JAZZ FOR KIDS este un nou proiect al Asociației JAZZ.RO.ro și reprezintă primul demers educativ special destinat copiilor pe zona muzicii de jazz. Asociația Jazz.ro își propune să dezvolte un program anual de concerte pentru copii prin care micii ascultători să aibă parte de întâlniri prietenoase, ingenioase și interactive atât cu muzica de jazz cât și cu muzicienii.

Spectacolul JAZZ FOR KIDS va mai avea o reprezentație în București duminică, 7 iulie 2013, începând cu ora 11.00, în cadrul ArCuB Live Open Air Jazz Blues & More, în Piața George Enescu.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri