(P) Cât timp doarme un bebeluș în primele luni de viață

Cât timp doarme un bebeluș în primele luni de viață

Bebelușii au nevoie de multe ore de somn, așa că ar fi bine ca atunci când vii cu el de la maternitate, acesta să aibă un pătuț confortabil amenajat, deoarece va petrece mult timp culcat. Iată ce program de somn au copiii în primele luni de viață!

 În primele 4 luni de viață

De când ai venit cu el acasă de la spital și până pe la 4 luni, bebelușul poate dormi între 15 și 18 ore din ciclul de 24, unele perioade de somn fiind mai lungi de 3-4 ore, altele mai scurte, de 2-3 ore sau și mai puțin, sub o oră, în cazul în care bebe suferă din cauza colicilor sau a altor afecțiuni.

De la 4 luni la un an

Bebelușul va dormi aproximativ 14 ore, dar evident, nu legat. El va avea ciclul de noapte care poate varia între 4-6 ore legat și două reprize de somn pe timpul zilei, una dimineața, la 1-2 ore după ce s-a trezit și a mâncat, și o a doua după-amiaza. 

De la 1 la 3 ani

Copilul va dormi aproximativ 12 ore și va avea o singură pauză de somn pe timpul zilei, somnul de amiază, atât de necesar în această perioadă pentru el. Noaptea se va trezi rar și doar cu motiv: sete, nevoie de toaletă ori vise care-l tulbură. 

Unde îl culci pe bebe

Cum bebe petrece cea mai lungă perioadă în pătuț, în primele luni de viață, ar fi bine să-i asiguri cele mai bune condiții pentru un somn odihnitor. Alege-i un pătuț de dimensiuni clasice, pe care să-l dotezi cu o saltea pentru copii, așternuturi din fibre naturale special concepute pentru bebeluși și protecție pentru grilajul de la pătuț, asta în cazul în care bebe crește, pentru a nu-și răni mâinile sau piciorușele. 

O saltea de calitate, condiția de bază

Pătuțul trebuie să fie dotat cu o saltea de calitate, aceasta fiind cea mai importantă piesă, căreia trebuie să-i acorzi o atenție maximă atunci când o achiziționezi. De ce? Salteaua este cea care îi asigură o bună calitate a somnului. Poți opta pentru o saltea pentru bebeluși de la Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor. De exemplu, salteaua ortopedică pentru bebeluși creată de celebrul designer Pierre Cardin este o foarte bună opțiune. Salteaua Baby Pierre Cardin este o saltea tare, ortopedică. Nucleul din spumă Elioform asigură o creștere armonioasă a oaselor bebelușului. Modelul prezintă o parte de iarnă cu material călduros din lână și o parte de vară cu material răcoros din bumbac, oferind confort pe tot parcursul anului. Materialul textil este semnat de Pierre Cardin și este fabricat din bumbac 100% pentru un somn sănătos.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusi