5 semne clare că bebelușul tău e fericit

Sunteți părinți de numai câteva săptămâni și cunoașteți, probabil, foarte bine modul în care bebelușul încearcă să vă transmită că se simte rău sau că are nevoie de ceva anume. Dar cum puteți avea certitudinea că micuțul/micuța se simte cu adevărat fericit/ă când vă aflați în preajma lui/ei? Cei mici sunt foarte puțin expresivi în primele luni de viață și nu pot transmite cu exactitate emoțiile pe care le trăiesc, așadar este destul de dificil să descoperiți cum se simte cu adevărat copilul.

Iată câteva semnale clare pe care bebelușii le dau părinților pentru a le confirma că sunt cu adevărat fericiți:

1. Contactul vizual

Sunetul vocii părinților îl liniștește pe bebeluș. Iar de cele mai multe ori poate fi frustrant să-i zâmbești copilului și să-l alinți și acesta să nu aibă nicio reacție. Ei bine, în primele săptămâni de viață, cei mici pot exprima emoții pozitive exact atunci când vă fixează cu privirea și pe chipul lor se citește seninătatea.

2. Poziția corpului când îl ții în brațe

Un copil fericit este, fără îndoială, un copil relaxat. Așadar, dacă atunci când îl luați în brațe copilul stă destins, fără a-și arcui spinarea sau a se înconvoia în vreun fel, înseamnă că se simte fericit și în siguranță în brațele voastre.

3. Zâmbetele spontane

Undeva între primele 4-10 săptămâni de viață, bebelușii încep să zâmbească spontan, semn al confortului interior, nu cum o fac adulții în mod normal ca reacție la anumiți stimuli. N-ați văzut niciodată un bebeluș zâmbind în somn?', a spus Linda Acredolo, medic pediatru din Statele Unite, potrivit parents.com.

4. Gânguritul pe diverse tonalități

Înainte de a învăța să vorbească, singurul mod în care bebelușul poate comunica cu cei din jur este prin gângurit. Interesant este faptul că micuții imită prin gângurit tonalitățile vocilor părinților. Cum râsetele și exprimarea emoțiilor pozitive se fac prin tonalități mai înalte, gânguritul extrem de pițigăiat al bebelușilor denotă o stare de bine, de fericire.

5. Micile interpretări artistice

În jurul vârstei de 1 an, copii încep să-și dezvolte, treptat, simțul umorului. Și atunci apar primele încercări ale micuților de a-i face pe părinți să râdă. Acest lucru se întmplă, în mod evident, când ei se simt foarte bine. Așa că data viitoare când copilul începe să râdă din motive complet banale – când tati încearcă să-i pună pantofiorii, de exemplu -, puteți fi siguri că aveți un copil fericit.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau