3 adevaruri despre mamele care nasc prin cezariana | VIDEO

Mamele care nasc prin cezariana nu doar ca nu sunt laudate asa cum merita, ba dimpotriva, de foarte multe ori sunt blamate pentru modul in care copiii lor au venit pe lume.

Un fotograf celebru care se axeaza pe suprinderea in imagini a nasterii, a decis ca este momentul sa fie recunoscute, asa cum se cuvine si mamicile care nasc prin cezariana, pentru ca, asa cum spune insusi fotograful, acestea sunt „frumoase si puternice”.

Mamele care nasc prin cezariana sunt curajoase

Despre nasterea prin cezariana deseori se crede ca este o interventie chirurgicala de rutina, insa din contra, aceasta este considerata a fi o interventie chirurgicala majora, astlfe ca, la fel ca alte intervenii chirurgicale majore si cezariana implica o serie de riscuri, atat pentru mama cat si pentru bebe.

 
In plus, este dificil pentru tatic sa fie alaturi de mamica in sala de nasteri astfel ca mamele care nasc prin cezariana sunt singure si nu beneficiaza de suportul familiei.

Nu cred ca este un exemplu mai bun de lupta decat acel moment in care teama si singuratatea se lupta cu puterea, vointa si dragostea neconditionata pe care mamele care nasc prin cezariana le indura ca sa isi poata strange copilul in brate.

Mamele care nasc prin cezariana sunt puternice

Nu sunt multe mamici care sa spuna ca cezariana este modul in care si-au dorit sa nasca. Unele mame care au nascut prin cezariana au avut cateva sapatamani se sa pregateasca psihic pentru aceasta operatie, insa majoritatea nu au la dispozitie decat cateva zile, in cel mai bun caz sau chiar ore sau cateva minute.

Brusc, tot ce isi imaginasera despre venirea pe lume a copilului lor se schimba radical iar planul nasterii dispare si nici macar nu stie cat timp va trece dupa nastere pana isi va putea strange la piept copilul.

In cazul nasterii prin cezariana, riscurile nu dispar o data cu venirea pe lume a bebelusului. Ca in cazul oricarei operatii si in cazul nasterii prin cezariana, medicii nu pot sti daca totul a fost in regula decat dupa ce trece complet efectul anesteziei.

In plus, mai este un detaliu pe care putini il cunosc. In timpul operatiei, mamele care nasc prin cezariaian sunt constiente, nu simt durere datorita anesteziei insa simt toate miscarile pe care medicul le face in pantec.

Este un sentiment neplacut, invaziv despre care daca nu stii dinainte, poate fi chiar traumatizant. Atat din punct de vedere emotional cat si fizic, mamele care nasc prin cezariana sunt atat de puternice si aceasta de putere nu este nevoie doar in ziua nasterii.

Aceasta putere trebuie sa o aiba si in saptamanile, lunile si anii care urmeaza nasterii, timpul in care coprpul si sufletulor lor se vindeca.

Mamele care nasc prin cezariana sunt frumoase

Momentul in care devenim mame vine la pachet cu o multitudine de cicatrici. O parte din ele sunt emotionale iar altele fizicie. Mamele care nasc prin cezariana, adesea, au ambele tipuri de cicatrici.

Cu toate acestea, cicatricile lor sunt marturii puternice ale puterii si curajului de care au dat dovada atunci cand ai-au adus pe lume copiii.

Astfel ca, dragi mamici, purtati-va cicatricile cu mandrie, nu le ascundeti pentru ca nu orice femeie are privilegiul de a fi marcate de o cicatrice care sa ii reaminteasca mereu cat de puternice si minunate sunt.

Povestea cicatricilor

Cicatricile sunt atat de diferite, ca textura, lungime sau amplasare si asa cum fiecare cicatrice este unica, la fel si fiecare nastere prin cezariana este  unica.

Mamele care nasc prin cezariana

Este uimitor cum cicatricile se schimba o data cu trecerea timpului, cum dispar, cum cresc, cum se vindeca.

Mamele care nasc prin cezariana, alaturi de cicatricipe pe care le poarta in urma nasterii, ar trebui pretuite pentru curajul si puterea cu care si-au adus pe lume copiii.

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA

Sursa: brightside.me; yourtango.com
Foto: 123rf.com; Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere