3 alimente ”dietetice” care te îngrașă

Sunt considerate 'dietetice', dar, de fapt, aceste alimente te îngrașă și sunt mai nesănătoase decât altele pe care le evităm atunci când ținem o dietă. Uite de ce să stai departe de ele.

 

Cerealele fitness

Campanii serioase de marketing și publicitate te fac să crezi că cerealele 'fitness' sunt cel mai bun mod de a-ți începe ziua. Dar dacă ai curiozitatea să te uiți pe etichete, vei vedea că sunt pline de zahăr și carbohidrați rafinați, care, desigur, îngrașă.

Dacă îți începi ziua cu cereale procesate și cu zahăr adaugat, nivelul tău de insulină crește și scade dramatic câteva ore mai târziu, corpul țipând apoi după o altă gustare bogată în carbohidrați rafinați.

Dacă vrei să începi ziua cu cereale, găsește unele care să nu conțină zahăr…

Iaurtul dietetic

Este considerat sănătos, dar ce nu știu femeile care stau departe de variantele integrale de iaurt și îl aleg pe cel dietetic este că, atunci când se îndepărtează grăsimea, iaurtul are un gust foarte neplăcut. Drept care i se adaugă tot felul de amelioratori de gust și adivitivi – zahărul, sirpul de porumb sau îndulcitorii artificiali dau iaurtului 'dietetic' un gust aproape plăcut, dar îl fac mult mai nesănătos decât variantele cu grăsime de 2, 5 sau chiar 10%…

Siropul de agave

La mare modă, siropul de agave este promovat ca o alternativă sănătoasă la zahăr. De fapt, siropul de agave este mai nesănătos decât zahărul. El conține 70-90% fructoză, care creează rezistență la insulină, crește peste limita admisă nivelul trigliceridelor și colesterolul. Și nu trebuie să fii medic, ca să realizezi că asta nu e ceva bun… Stai departe de siropul de agave și folosește un îndulcitor sărac în fructoză.

 

foto Shutterstock

 

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport