3 exerciții cu efect anticearcăn

Da, da, ai citit bine! Cremele joacă și ele rolul lor, dar sunt anumite exerciții cu efect anticearcăn pe care le poți efectua chiar tu acasă. Funcționează, spun specialiștii, iar partea bună e că nici măcar nu te costă!

 

Următoarele exerciții accelerează circulația sanguină în jurul ochilor și întăresc mușchii pleoapelor – ceea te determină reducerea pungilor și cearcănelor și au ca efect secundar senzația de ochi mari și luminoși.

1. Pune degetul mijlociu și pe cel arătător de la fiecare mână pe colțul intern și extern al ochilor. Apasă ușor în timp ce ții ochii deschiși și împinge pleoapa interioară cât mai sus. Menține poziția timp de câteva secunde, apoi relaxează. Exercițiul de repetă de 10 ori, pentru fiecare ochi.

2. Pune degetul arătător la colțul extern al ochiului și închide ochii, apăsând tare pleoapele. Numără până la 20. Relaxează  și repetă apoi exercițiul de alte 2 ori.

3. Deschide ochii cât de larg poți. Menține poziția timp de 10 secunde, apoi relazează ochii. Încearcă și varianta în care ții încordat mușchiul din jurul ochilor, încercând în același timp să ții ochii larg deschiși.

Dacă exercițiile de mai sus ți-au dat senzația de ochi dureror sau glob ocular umflat, ține timp de câteva secunde un cub de gheață peste pleoapele închise, pentru a calma ochiul pus la 'treabă'.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin