3 jocuri educative pentru copii (mai mari)

Dacă ar fi după ei, ar sta numai la computer sau pe PSP. Ar fi în stare să nu doarmă, să nu mănânce, să nu iasă din casă, fixați cu ochii în ecran și deranjați vizibil dacă sunt strigați sau mami a decretat jocurile pe 'aparate' interzise. Nici de cărți nu au chef ('hai, mami, suntem în vacanță!), iar plictiseala le dă târcoale. Uite 3 idei de jocuri educative pentru copii mai mari.

1. Călătorie în jurul pământului

Ia un glob pământesc și întocmește o listă cu nume de țări, pe care ei să le găsească. Dacă nu știu încă literele foarte bine (sau deloc), adaptează versiunea pentru preșcolari – pune-i să găsească toate țările colorate în verde (sau în roz sau în galben) și să ți le arate, sau, dacă știu numerele, să le numere și să treacă cifra pe o hârtie. Sau să recunoască oceanele și mările. De acolo, pot imagina apoi o poveste cu pirați, despre o comoară ascunsă pe o insuliță mică, mică, pierdută pe hartă.

 

2. Plutește sau se scufundă?

Pune-i să strângă niște obiecte mici (fără valoare) de prin camera lor (cu ocazia asta, poate își mai fac și puțină ordine). Umple apoi un bol sau un lighean cu apă și pune-i să ghicească ce obiecte se vor scufunda și care vor pluti în apă. E un mod haios de a le face cunoștință cu legea lui Arhimede și alte principii ale fizicii, înainte să audă despre ele la școală.

 

3. Căutătorii de comori

Scrie pe niște bilețele de culori diferite (de tip post-it, eventual) indicii pentru micii tăi căutători de comori. Pune-i să-ți aleagă fiecare câte o culoare și să pornească în căutarea indiciilor. Pe bilețele descrie sub formă de ghicitoare obiectele pe care trebuie să le găsească fiecare. Adaptează cerința la nivelul lor de vârstă – unui copil mai mic îi poți cere să recunoască un obiect după formă sau culoare, în timp ce unuia mai mare îi poți spune și un indiciu despre utilitatea obiectului respectiv. La finalul căutării de comori îi așteaptă un mic premiu.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber