3 lucruri pe care nu le știi despre struguri

Foarte bogați în resveratrol, un puternic antioxidant, care previne bolile de inimă și încetinește procesul de îmbătrânire și plini de vitamine și minerale, strugurii sunt considerați, pe bună dreptate,  fructele tinereții.

N-ai crede câ în boabele relativ mici de struguri se găsește așa o bogăție de vitamine și minerale – calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, cobalt, zinc; enzime, vitaminele A si C, si vitaminele din grupa B și o mulțime de fibre și zaharuri sănătoase.

Struguri pentru inteligență

Resveratrolul, cel mai puternic antioxidant natural, amelioreaza cu pana la 30% circulatia sangvina la nivelul creierului, îmbunătâțind performanțele cognitive și rîmpiedicând formarea de cheaguri de sânge și riscul de accidente vasculare.

Struguri pentru siluetă

În ciuda părerii generale, că strugurii îngrașă, ei sunt de fapt buni pentru siluetă. Deși bogați în calorii și zaharuri, strugurii conțin peste 70% apă, ajută la la detoxifierea organismului și sunt foarte sățioși, inhibând apetitul pe termen lung, datorită bogăției de substanțe nutritive și fibre.

Struguri pentru rinichi sănătoși

Strugurii sunt recomandați ca remediu împotriva litiazei biliare și pentru menținerea sănătății rinichilor, ei ajutând la scăderea acidității urinei. Cura cu struguri este recomandată și celor care suferă de constipație sau balonare, dat fiind că în compoziția strugurilor se găsesc nutriențu cu proprietăți antioxidante, diuretice și depurative.

Cel mai bine este să consumi strugurii ca atare, dar poți încerca și variațiuni. Uite o rețetă de cremă de struguri cu vanilie, care sigur va plăcea întregii familii

Cremă de struguri cu vanilieshutterstock_152194022

Ingrediente/4 porții:

600 g struguri
200g frișcă,
100 g zahăr brun,
6 gălbenușuri,
un sfert de linguriță esență de vanilie
zeama de o jumătate de lămâie

Mod de preparare

Pasezi strugurii si strecori sucul. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, apoi incorporezi sucul de struguri, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Pui vasul pe baia de aburi, la bain-marie, amestecand continuu, pentru omogenizare, pana se leaga bine crema. Mai amesteci putin si dupa ce ai luat vasul de pe aburi și  apoi lasi compozitia la racit. In crema bine racita adaugi frisca batuta spuma, apoi torni crema in cupe sau pahare. Ornezi cu boabe de struguri, apoi o dai la frigider pentru o ora.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin