3 măști de casă pentru tenul gras

 

Dacă ai tenul gras și predispus la acnee, vara îți pune probleme suplimentare de îngrijire. Uite care sunt factorii care favorizează tenul gras și ce măști de casă pentru tenul gras sunt extrem de eficiente.

 

Tenul gras este, în mare parte, o moștenire de familie, dar problema se poate agrava considerabil dacă folosești produse de îngrijire necorespunzătoare. Dacă folosești prea multe produse de exfloiere sau aplici prea multe creme, poți accentua problema.

Vara, persoanele care au tenul gras observă o mai mare producție de ulei a glandelor sebacee, din cauza căldurii și umidității. Dar nici iarna, paradoxal, persoanele cu tenul gras nu scapă de problemă – din cauza frigului, pielea se deshidratează foarte ușor, iar glandele sebacee produc ulei în exces, pentru a compensa deshidratarea.

Anticoncepționalele și alte medicamente care au în compoziție hormoni pot fi și ele vinovate pentru tenul gras.

Dacă ai crezut că stând mult la soare și bronzându-te scapi de problemele cu tenul gras, te-ai înșelat: ca urmare a acțiunii razelor solare, glandele sebacee produc mai mult ulei pentru a compensa deshidratarea

 

Măști pentru tenul gras

 

Mască pe bază de castravete, ou, argilă

Ingrediente:

– 1 lingură de suc de castravete

– un albuș de ou

– jumătate de linguriță de suc de lămâie

– o linguriță de argilă

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, până se obține o pastă. Întinde masca bine pe față, evitând zona de sub ochi. Masca se îndepărtează după 15 minute, clătindu-se cu apă călduță. Poți face această mască doar 0 dată pe săptămână, pentru că sucul de lămâie face pielea mai sensibilă la razele soarelui.

 

Mască din caisă, iaurt și argilămasca caisa

Ingrediente:

–  o caisă bine coaptă

– o lingură iaurt (2-5% grăsime)

– o lingură argilă

 

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, până se obține o pastă. Se întinde masca bine pe față, evitând zona de sub ochi. Masca se îndepărtează după 20 de minute, clătindu-se cu apă călduță. Poți face această mască de 2 ori pe săptămână.

 

Mască din banană, miere și lămâie

Ingrediente:

–  o jumătate de banană coaptă

– o lingură miere

– o linguriță suc de lămâie

 

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, până se obține o pastă. Se întinde masca bine pe față, evitând zona de sub ochi. Masca se îndepărtează după 20 de minute, clătindu-se cu apă rece. Poți face această mască o dată pe săptămână.

 

Foto Shutterstock

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin