3 moduri in care previi pierderea copilului in spatii aglomerate

Ai copil mic si ti-e groaza de ideea ca l-ai putea pierde in spatii aglomerate? Pe buna dreptate te temi, e perfect motivat.

Garantat ai auzit cel putin o data un anunt intr-un supermarket, in care parintii erau anuntati ca un copil se pierduse. Astfel de situatii sunt frecvente si, doar pentru ca pana acum nu i s-a intamplat copilului tau, nu inseamna ca nu exista acest risc. Iata 3 moduri in care poti evita sa iti pierzi copilul in spatii aglomerate.

3 moduri in care previi pierderea copilului in spatii aglomerate

1. Invata-l numele tau real

In situatiile in care copiii pierduti si gasiti de alti adulti decat parintii, adesea copilul stie doar ca o cauta pe mami sau ca l-a pierdut pe tati.
Mami si tati sunt universale, insa micutul tau ar trebui sa stie si cum te cheama exact, eventual nume+prenume, daca se poate. Astfel, va stii exact pe cine cauta in situatia in care se pierde intr-un spatiu aglomerat.

2. Invata-l cui sa ceara ajutor

Pentru cazul in care se rataceste de tine, invata-l pe cel mic sa se adreseze unei alte mamici, mai ales daca e micut si nu stie sa se duca la personalul angajat (de ex., intr-un supermarket, mall, etc.).
E aproape o certitudine ca o alta mama cu copii va fi bine intentionata si va incerca sa il reuneasca pe copilul pierdut cu parintii sai.
Repeta aceasta instructiune de fiecare data cand iesiti in locuri aglomerate, mai ales daca cel mic are obiceiul sa se indeparteze de tine.

3. „Inscriptioneaza-l” cu numele si numarul tau

Desi este o metoda mai frecvent aplicata cateilor, si multi pot vedea asta ca pe o controversa, nu e niciun motiv pentru care nu ar functiona si in cazul copiilor.
Stii ca cel mic e aventuros si se rataceste usor? Ii poti personaliza o bratara, un medalion sau ii poti scrie chiar cu o carioca numele tau si numarul de telefon, intr-o zona vizibila, pentru ca cei din jur sa stie cum sa il ajute.
Aceasta idee este in mod deosebit de ajutor in spatii foarte aglomerate si eventual neorganizate, precum un festival, un spectacol in aer liber sau chiar si o duminica aglomerata in parc.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau