3 motive pentru care medicii pediatri sunt speciali

Te-ai întrebat vreodată de ce există medici pentru oameni mari și medici pentru oameni mici? Deși scopul comun este starea de bine a celorlalți, pacienții celor două categorii sunt diferiți și trebuie abordați altfel, în sensul că pediatrii au grijă de sănătatea nou-născuților, sugarilor și copiilor, înțelegând nevoile acestora, iar medicii pentru oameni mari îngrijesc adulții. În acest articol vă vom arăta 3 motive pentru care considerăm că medicii pediatri sunt speciali.

Sunt mereu cu zâmbetul pe buze

Îmbrăcați în costumele lor colorate, de multe ori cu imprimeuri drăguțe, medicii pediatri sunt tot timpul cu zâmbetul pe buze, pentru că știu că starea lor de bine este remarcată imediat de către pacienții lor. În plus, zâmbetul este un salut universal care ne ajută să fim mai plăcuți de către o persoană cu care facem cunoștință sau într-un colectiv și crește nivelul de endorfine din organism, fapt ce duce la scăderea nivelului de stres și anxietate. Dacă ne gândim și la cât de molipsitoare sunt zâmbetele, cu siguranță în cabinete și secțiile de pediatrie, medicii și pacienții lor trebuie să fie cu gura până la urechi.

Pediatrii sunt medici și pentru părinți

E extrem de neplăcut să știi că cineva drag ție are o problemă medicală, mai ales dacă este vorba despre copilul tău. Chiar dacă spuneam mai sus că pediatrii au grijă de sănătatea copiilor, ei bine, aceștia sunt acolo și pentru părinții pacienților lor. Cum? Oferindu-i copilului un diagnostic corect și cel mai bun tratament și asigurându-i pe părinți că micuțul va fi bine. În plus, un medic pediatru ține în permanență legătura cu ceilalți specialiști implicați în tratamentul pacientului și le oferă părinților toate informațiile de care au nevoie. 

Sunt singurii care vorbesc limba pacienților lor

Un alt aspect care îi face pe medicii pediatri să fie speciali este capacitatea de a vorbi aceiași limbă cu pacienții lor, mai ales dacă ne gândim la nou-născuți sau copiii aflați în prima parte a copilăriei. Având această abilitate extraordinară, pediatrii pot comunica ușor cu cei mici, înțelegându-le nevoile și asigurând o relație medic-pacient la un nivel optim.

Iată de ce considerăm că medicii pentru oameni mici sunt speciali. Pe lângă cele 3 motive din articol, aceștia investesc cel puțin 11 ani pentru se specializa în pediatrie, asigurându-se că dispun de toată pregătirea necesară în monitorizarea fizicului și psihicului copiilor, astfel încât cei mici să fie sănătoși, iar părinții lor fără griji.

Sursa foto: freepik.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse