3 remedii naturale pentru cele mai comune probleme ale pielii

Mulți copii nu petrec suficient timp în natură. De cealaltă parte, cei care o fac se întorc uneori murdari de noroi, cu zgârieturi, arsuri solare sau iritații. Poate că nu avem cum să prevenim micile accidentări de la joacă, de altfel firești la vârsta lor, dar ne putem asigura că pielea lor sensibilă va beneficia de cea mai bună îngrijire posibilă.

În vacanța de vară, pielea copiilor este predispusă la leziuni, arsuri cauzate de expunerea prelungită la soare, înțepături de insecte sau plante, care le pot provoaca reacții alergice. Pentru toate aceste probleme, natura ne pune la dispoziție mai multe remedii. Plante familiare, folosite din cele mai vechi timpuri în tratamentul a numeroase afecțiuni, cu multiple beneficii pentru sănătatea pielii.

Mușețel, gălbenele și… urzică

Una dintre cele mai populare plante medicinale de la noi, mușețelul este renumit pentru efectul calmant și proprietățile antiseptice. Substanțele active extrase din florile de mușețel calmează pielea inflamată, combate iritațiile, reduce semnele rămase de la zgârieturi sau acnee, arată rezultatele testelor de laborator.

Numite și rujuliță' sau ochi galben' în limbaj popular, gălbenelele sunt întâlnite în diferite varietăți, fără ca aceasta să le afecteze virtuțiile terapeutice. Aplicată la nivelul pielii, crema pe bază de gălbenele ameliorează plăgile, inflamațiile, arsurile, degerăturile și înțepăturile de insecte, cu o tradiție îndelungată în acest sens, care datează din antichitate.

Deși nu se recomandă contactul direct cu pielea, urzica are proprietăți antiinflamatoare și cicatrizante, acționează împotriva veninului de insecte și înlătură eczemele. Este o plantă importantă în industria cosmetică, datorită principiilor active benefice pentru piele și păr.

Împreună, pentru o piele mai bună

Dacă în trecut se foloseau infuziile de mușețel, gălbenele și urzică, aplicate pe piele sub formă de comprese, locul acestora a fost ocupat de cremele pe bază de plante, care sunt eficiente și mai ușor de folosit. Cauți cea mai bună soluție pentru pielea delicată a copilului tău?

O cremă pentru toate iritațiile pielii, Calmiderm a fost creată în laboratoarele companiei Tilman, din Belgia, cu ingrediente atent selecționate, constând în extracte de mușețel, gălbenele, urzică și ulei de lavandă. Poate fi folosită de copiii mai mari de 3 ani și adulți pentru a trata arsurile solare, înțepăturile de insecte sau plante, iritațiile, roșeața, alergia cutanată și alte probleme ale pielii.


Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau