3 rețete de smoothie pentru copii

Nu mănâncă fructe? Refuză legumele? Niciun copil nu poate rezista unui smoothie, mai ales în zilele călduroase de vară. Ușor de preparat, hrănitoare, pline de vitamine și delicioase – uite 3 rețete de smoothie pentru copii, pe care le poți da și juniorului tău, după ce a împlinit 8 luni. Le poți încerca și tu – fac minuni pentru sănătate, conferă strălucire pielii, îți reglează tranzitul intestinal și te ajută să și slăbești.

 

Smoothie de ovăz cu suc mere și caise

Ingrediente pentru 2 porții

un sfert de cană de fulgi de ovăz

o cană de caise, bine coapte

4 linguri de suc de mere

Mod de preparare: 

Pune fulgii de ovăz într-un castron și toarnă peste ei sucul de mere. Amestecă apoi cu blenderul până obții o pastă. Adaugă apoi și caisele și omogenizează compoziția. Dacă este prea groasă, adaugă apă plată (poți să  fierbi și să o răcești apoi), până obții consistența dorită. Pe măsură ce bebelușul tău are mai mulți dințișori, poți să lași câteva bucăți de fructe nepasate, pentru a-i da posibilitatea să-și pună la lucru dințișorii.

 

Smoothie exotic cu banană și mango

Ingrediente pentru 3 porții

o banană mare smoothie pentru copii

un mango bine copt

4-5 linguri de suc de ananas (compot fără zahăr adăugat sau fresh)

Mod de preparare

Taie fructele bucăți, pune-le în blender și adaugă și sucul de mere, care să subțieze compoziția. Copiilor mai mărișori le poți adăuga și puțină gheață pisată în amestec, vor savura acest smoothie cu mare plăcere.

 

Smoothie cu fructe și brânzică de casă

Ingrediente pentru 2 porții

o cană brânzică de casă

o cană de iaurt

o cană de fructe de sezon (cireșe – cărora le-ai scos sâmburii, vișine, căpșuni sau zmeură)

Pune toate ingredientele în blender, amestecă bine și, dacă este cazul adaugă apă plată, fiartă și răcită, până obții consistența dorită.

 

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare