3 sfaturi inteligente care te vor ajuta să ții cu ușurință microbii departe de camera bebelușului

Apariția unui copil este un motiv de bucurie pentru întreaga familie. Pe lângă starea de euforie, însă, în casă au loc schimbări și apar reguli noi, toate cu un singur scop: de a-i crea copilului un mediu sănătos în care să se dezvolte și să crească. Cu toate astea, orice mamă știe deja că misiunea de a ține camera copilului curată este una mai grea decât pare la prima vedere.

Dacă vrei să ții camera bebelușului curată și sigură, cu mai puțin efort, ai nevoie de un plan de atac. Trebuie să ai în vedere trei cuvinte-cheie: aspiră, spală, dezinfectează. Principalii inamici sunt praful, acarienii și unele bacterii periculoase. Un studiu publicat de MBL Labs a stabilit că printre acestea se numără stafilococul auriu și pseudomonas. Uite ce trebuie să faci ca să îți protejezi copilul și să menții camera lui cât mai curată.

1. Aspiră frecvent podelele

Atunci când familia ți s-a îmbogățit cu un bebeluș, camera acestuia va fi, cel mai probabil, cea mai vizitată încăpere din întreaga locuință. Prieteni, rude, colege, vecini, toată lumea va dori să arunce o privire ghemotocului de om care a devenit cel mai important personaj din familia ta. Din acest motiv, e foarte important să cureți și să aspiri podeaua încăperii cât mai des.

În plus, un bebeluș va petrece mult timp pe podea – cel puţin până învaţă să meargă – așa că e încă un motiv important pentru a o curăța cât mai des posibil. Poți folosi pentru asta un aspirator cu filtru HEPA, creat special pentru a capta firele de praf și alți alergeni înainte să ajungă din nou în aer. Încă ceva: dacă ai covor, e de preferat să-l muți în altă încăpere: firele de țesătură captează bacteriile și acarienii.

2. Spală des lenjeria și hainele bebelușului

Chiar dacă preferi scutecele de unică folosință pentru bebelușul tău, asta nu înseamnă că ai mai puțin de spălat. Hainele și lenjeria de pat trebuie spălate mai des decât ai crede, chiar dacă par curate la o primă vedere. Scutecele pot avea scurgeri minore, iar în lenjerie se pot aduna fire de praf și alte particule din aer, ceea ce poate duce la înmulțirea unor bacterii.

Lenjeria și hainele curate sunt obligatorii pentru sănătatea bebelușului tău. Poți folosi detergenți de rufe speciali pentru copii pentru a le spăla, dar și produsele de curățenie standard pot fi folosite în siguranță. Trebuie să ții cont de două lucruri: să speli rufele bebelușului separat și să mergi la medic împreună cu bebeluşul, ca să afli dacă nu cumva micuțul este alergic la anumiţi detergenţi sau compuşi chimici care se regăsesc în aceştia.

3. Dezinfectează locurile propice pentru microbi

Dacă nu ai suficient timp să faci curățenie de sus până jos atât de des pe cât ți-ai dori în camera bebelușului, concentrează-te doar pe cele mai expuse zone, dar fă asta zilnic. Cele mai frecvente locuri unde se pot forma bacterii sunt pe clanțele ușilor de acces și ale geamurilor, pe masa de înfășat sau în coșul de rufe.

Poți să elimini din fașă riscul apariției unor infecții dacă vei curăța zilnic zonele predispuse apariției bacteriilor. Cea mai simplă metodă este să folosești șervețele dezinfectante, dar poți folosi și dezinfectanți speciali pentru copii. Nu este o muncă dificilă și nu-ți consumă deloc mult timp, dar avantajele pe termen lung sunt cu adevărat importante pentru sănătatea bebelușului tău.

Sursa foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton